Sopiva kirjoitustahti ja blogin suunnan hakeminen

Olen pitänyt blogia noin vuoden ja neljä kuukautta tätä kirjoittaessani (30.10.2014). Tänä aikana olen julkaissut 63 kirjoitusta mikä tarkoittaa minun julkaisseen uuden kirjoituksen keskimäärin joka 7,6 päivä. Tähän olen aika lailla tyytyväinen. Mielestäni sopiva julkaisutahti on vähintään yksi kirjoitus viikossa.

Päätin selvittää kuinka usein muut seuraamani sijoitusblogit julkaisevat kirjoituksiani. Seuraan yhteensä noin 40 sijoitusblogia säännöllisemmin ja päädyn seuraavaan tulokseen.

 • 12 blogia on julkaissut uuden kirjoituksen viikon sisällä.
 • 9 julkaissut kuukauden sisällä.
 • 5 julkaissut kahden kuukauden sisällä.
 • 3 julkaissut kolmen kuukauden sisällä.
 • 11:sta edellisen kirjoituksen julkaisemisesta enemmän kuin kolme kuukautta.

Tästä voineen päätellä sen, että osa julkaisee säännöllisemmin ja osa ei… 🙂

Joka tapauksessa haluan itse pitää kiinni viikoittaisesta julkaisutahdista. Osittain uskon tähän muun muassa sen takia, koska Google arvostaa uutta sisältöä. Lisäksi blogi yleensäkin kerää keskimäärin enemmän lukijoita, jos sisältöä on edes kohtuullisesti. Tätä taas ei synny muuten kuin kirjoittamalla säännöllisesti.

Kirjoittaminen helppoa, aiheen valinta ei niinkään

En todellakaan pidä itseäni hyvänä kirjoittajana. Silti koen kirjoittamisen kohtuullisen helpoksi, eikä yhden kirjoituksen tekemisessä yleensä kestä kovin kauaa.

Ongelmallista on sen sijaan keksiä mistä kirjoittaisi. Alun perin kuvittelin helposti kirjoittavinani viikoittain ainakin jostain mielenkiintoisesta yrityksestä, talouskirjasta tai jostain taloussanastoon liittyvästä termistä.

Yksittäisestä yrityksestä kirjoittaminen on ollut kuitenkin hankalaa, koska minulla ei oikeastaan ole kompetenssia siihen. Harvempaa varmaan kiinnostaa jos “yritysanalyysini” painavin perustelu kuuluisi sarjaan “Kauppalehden keskustelupalstalla suositeltiin”.

Taloussanastossakin riittäisi sinällään kirjoitettavaa. Olenkin jo kirjoittanut kirjoitukset P/E-luvusta ja rahastojen tuotto- ja kasvuosuuksista. Ongelmalliseksi koen kuitenkin sen, että kirjoituksista tulee helposti kopioita muiden kertomista tiedosta. Tämän takia tästäkään aiheesta kirjoittaminen ei tunnu kovin mielekkäältä.

Kirja-arvioiden kirjoittamista hidastaa puolestaan se, että ehdin lukea valitettavan vähän aiheeseen liittyviä kirjoja. Lukemaan ehdin yleensä vain iltaisin ja tällöin luen mieluiten jotain kevyempää.

Näiden syiden takia olen kokenut kirjoitusaiheiden keksimisen välillä hankalaksi. Tänäkin aikana olen jo julkaissut muutaman kirjoituksen, joiden aihe on vähän hakemalla haettu (esimerkki yksi ja kaksi).

Lisäksi varastossa on vielä muutama kirjoitus, joiden aihe on vielä enemmän kaukaa haettu.

Uutta suuntaa

En siis tahdo keksiä suoraan sijoittamiseen liittyvästä aihepiiristä lisää kirjoitettavaa tarpeeksi säännöllisesti. Koska kuitenkin haluan julkaista uusia kirjoituksia säännöllisesti, tarkoittaa tämä uusien aiheiden etsimistä.

Olen kirjoittanut tähänkin mennessä jonkin verran affiliate-markkinointiin liittyvistä asioista kuten affiliate-markkinoinnin aloittamisesta tai Adsensen lisäämisestä blogiin.

Jatkossa päätinkin kirjoittaa enemmän yleisesti affiliate-markkinoinnista ja analytiikkaan tai hakukone-optimointiin liittyvistä asioista.

Sinällään nämä sopivat mielestäni blogin aihepiiriin. Tavallaan tästä blogista syntyy siis tarina siitä millä keinoilla ansaitsen ylimääräistä rahaa ja siitä miten sijoitan nämä rahat.

Lisäksi erilaiset affiliate-markkinointiin ja analytiikaan liittyvät asiat kiinnostavat henkilökohtaisesti kovasti. Niistä minulla on myös kompetenssia kirjoittaa ainakin sijoittamiseen liittyviin aiheisiin verrattuna.

Kommentit

 1. Minua kiinnostaa eniten tuo analytiikka, joten kirjoitathan siitä pian =)

  • Piensijoittaja says

   Minkälaiset aiheet sinua kiinnostaisivat analytiikkaan liittyen?

   Katsoin mielenkiinnosta blogistasi ja Analytics näyttää olevan käytössä. Toisaalta ainakin Chromen Tag Assistant -laajennuksen perusteella siinä voisi olla jotakin ongelmaa. Toimiiko Analytics mielestäsi oikein?

   Ainakin sinun kannattaisi päivittää jossain vaiheessa uusi seurantakoodi sivulle. Nythän käsittääkseni jokainen Analytics-tili on jo päivittynyt automaattisesti Universal Analyticsiksi, ellet ole itse päivittänyt tiliä aiemmin.

   Alussa kirjoitan varmasti aika perustason jutuista, mutta pikku hiljaa menen vähän syvemmälle kuten Tag Managerin käyttöön, AB-testien tekemiseen jne.

Jätä kommentti

*