Nyt.fi: Apulanta tienaa 86% tuloistaan sijoittamisella

Huomasin viime viikolla Nyt.fi:n sivuilla omasta mielestäni koomisen uutisen. Uutisen mukaan Apulanta nimisen bändin yli miljoonan euron liikevaihdosta 86% tulee arvopaperikaupasta.

Kauppalehdelle Apulannan rumpali ja Apulanta Oy:n toimitusjohtaja Sipe Santapukki oli kommentoinut tilannetta vuonna 2011 seuraavasti:

“Meillä on aktiivinen salkku ja kova salkunhoitaja. Hän hoitaa hommat ohjeidemme mukaan. Käymme kauppaa jatkuvasti kotimaisilla osakkeilla”.

Tästä lainauksesta jää mietityttämään lähinnä se mihin tarvitaan kovaa salkunhoitajaa, joka toimii ohjeiden mukaan. No, yhdestä lauseesta on ehkä turha vetää liikaa johtopäätöksiä Apulannan ja salkunhoitajan työnjaosta.

Laajemmin koko uutisessa jäi huvittamaan se miten esimerkiksi itse punkin aatteeseen jollain tavalla uskoneena nuorena olisi suhtautunut vastaavaan uutiseen. Jotain koomista Apulannan jäsenetkin löytävät asiasta uutisessa olevien kommenttien perusteella.

Toisaalta en kyllä osaa edes sanoa onko Apulanta ollut määriteltävissä punkbändiksi jossain vaiheessa uraa. Ainakin Wikipedian mukaan ensimmäinen julkaisu oli punkkia.

Varsinaisesti arvopaperikaupan aloittamista Apulannan jäsenet perustelevat musabisneksen alamäelle.

Ja jotta kenellekään ei jäisi väärää kuvaa mielipiteestäni, niin kaiken kaikkiaan Apulannan ajatus saada raha tuottamaan kuulostaa erittäin järkevältä toiminnalta.

Näin yleisemmin on joka tapauksessa oikein hyvä, että sijoittaminen saa näkyvyyttä mediassa eri tavoin. Jospa tämäkin uutisen saisi edes muutaman ihmisen miettimään sijoittamisen aloittamista. Tätä toivon ihan sen takia, koska sijoittamisen aloittamisesta olisi varmasti hyötyä jokaisella, jonka kaikki rahat eivät mene suoraan elämiseen.

Jätä kommentti

*