Osakesalkku, rahasto- ja ETF-sijoitukset

Aiemmin seurasin sijoitutusteni tilannetta kuukausittain ja kirjoitin joka kuukausi kommentit kehityksestä. Nyt olen päättänyt lopettaa jatkuvan seuraamisen, koska se ei saa aikaan mitään hyvää kaltaiselleni hätähousulle.

Alla nykyiset omistukseni ja tilanne on päivitetty 15.6.2019

Päivitän jossain vaiheessa niiden tuoton, mutta jatkossa en tosiaan seuraa tätä ainakaan kuukausittain.

Osake- ja ETF-sijoitukset olen tehnyt Nordnetin kautta ja indeksirahastot pääosin Seligsonin kautta.

Sijoitukset

SIJOITUSVÄLITTÄJÄ
OSAKKEET
Alphabet Inc. (GOOGL)Nordnet
Nel ASA (NEL)Nordnet
Nokia Corporation (NOKIA)Nordnet
Nokian Tyres Plc (NRE1V)Nordnet
Revenio Group Corporation (REG1V)Nordnet
Sampo Plc A (SAMPO)Nordnet
Scatec Solar AS (SSO)Nordnet
INDEKSIRAHASTOT
Aasia Indeksirahasto (A)Seligson
Eurooppa Indeksirahasto (A) Seligson
Global Top 25 Brands (A)Seligson
Global Top 25 Pharmaceuticals (A)Seligson
Kehittyvät markkinat (A)Seligson
Nordnet Superfonden DanmarkNordnet
Nordnet Superfonden SverigeNordnet
Nordnet Superfondet NorgeNordnet
Nordnet Superrahasto SuomiNordnet
Pohjois-Amerikka Indeksirahasto (A)Seligson
AKTIIVISET RAHASTOT
Phoenix (A)Seligson
ETF- RAHASTOT
MSCI China IndexNordnet
MSCI EFM Africa TOP 50 Capped TRN IndexNordnet
MSCI Emerging MarketsNordnet
MSCI Russia Capped IndexNordnet

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Lyhyet kommentit kuukausittain (ei enää päivitetä)

27.2.2016: Miinuksella jatketaan tuoton ollessa nyt -2%. No, EKP räväyttää maaliskuussa ja kurssit säntäävät hurjaan nousuun ja maaliskuun lopun päivityksessäni olen taas onnellinen:) Tai sitten ei.

30.1.2016: Jos nyt haluaisin ilmaista itseäni karkeasti, niin voisin sanoa vaikka “voi vittu!”. Kokonais”tuotto” putosi taas miinukselle sen ollessa -1,40% ja kun kurssien piti nousta tammikuussa:). No, ei hätäillä, vaan odotetaan kevään korjaavan tilannetta. Toivottavasti jo tämän kevään…

30.12.2015: Päivitin tiedot poikkeuksellisesti päivää ennen kuun vaihtumista, niin voin keskittyä huomenna johonkin muuhun kuin koneella oloon. Jouduin tekemään loppukuusta myyntejä noin parilla tonnilla, josta myöhemmin lisää. Näiden takia sijoitusten kokonaissumma on laskenut. Plussalla ollaan 7,73% ja toivottaan tammikuussa kurssien taas nousevan. Ainakin Nordealta odotan paljon kevään ja lähestyvän osinkojaon myötä.

30.11.2015: Plussalla 11,33%. Katsotaan mikä tilanne joulukuun lopussa, kun FED on aloittanut koronnostot(?) ja EKP on säätänyt jotain.

31.10.2015: Kuukauden aikana miinukselta olleesta tilanteesta 9,19% plussalle. Omistusten arvo kasvoi noin 2500 eurolla, joista ostojen osuus oli noin 500 euroa.

30.9.2015: Reilu kaksi vuotta sijoittamista takana ja tuotto MIINUKSELLA! No, pitkässä juoksussa nämä pienet takaiskut tasoittuvat:)

31.8.2015: Viime kuukauden kooste jäi väliin ja nyt huomasin reilun kahden vuoden kokonaistuoton olevan huima 0,11%. Nyt ei naurata, mutta uutta nousua kohti mennään:) Toivottavasti sitä ennen ei ole kovin pitkää laskua.

30.6.2015: Näin maallikkoa ahdistaa kun yksi maa eli Kreikka sekoittaa niin sanotusti pakkaa ihan huolella. No, jospa tilanne olisi rauhoittunut heinäkuun loppuun mennessä ja kurssit taas iloisessa nousussa. Jos olisi rahaa, niin nyt voisi olla hyvä aika ostoille. Toki aika voi olla myös tavallinen tai huonokin… Kokonaistuotto tällä hetkellä 12,44%

30.5.2015: Toukokuu jatkui ostojen suhteen hyvin rauhallisesti eli ostin vähän indeksirahastoja ja ETF:iä. Alkuvuoden aikana olen laittanut rahaa sijoituksiin 550€ tavoitetta enemmän, joten tämänkin takia hidastelin ostoja. Kokonaistuotto tällä hetkellä 17,34%

3.5.2015: Huhtikuussa ei tapahtunut mitään ihmeempää enkä tehnyt muita ostoja indeksi- ja ETF-rahastojen lisäksi. Kokonaistuotto tällä hetkellä 16,4%

31.3.2015: Miten se vanha sanonta menikään eli jos joku tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se ei todennäköisesti ole tms… Kirjoitin helmikuun kommenteissa osakkeiden kokonaistuoton olevan 23,90%. Nyt kun koostin luvut uudestaan, huomasinkin, että luvuista oli puuttunut yksi osto. Tuotoissa tämä kuitenkin näkyi. No, on osakkeiden kokonaistuotto kuitenkin tällä hetkellä yli 12%.Mielestäni tämä on ihan OK tällä sohimisella.

1.3.2015: Nyt menee kyllä hyvin. Kokonaistuotto 20,13% ja osakkaiden osalta 23,90%.

1.2.2015: Vielä kuukausi sitten kokonaistuotto oli noin 2,5%, nyt se on 9,59%. Kiitos EKP:n elvytykselle ja Nordealle tästä:)

28.12.2014: Päätin kääntää niin sanotusti veistä haavassa näin lähestyvän vuodenvaihteen kunniaksi. Jos olisin laittanut kaikki sijoitukseni indeksirahastoihin, niin olisi minulla tällä hetkellä rahaa kiinni sijoituksissa 14 178€ eli noin 1329€ enemmän kuin nyt. No, jatketaan rauhassa nykyisellä tiellä ja katsotaan mihin se johtaa.

30.11.2014: Tarkastin tavoitteestani, että minulla pitäisi olla sijoituksissani rahaa kiinni tämän vuoden lopussa 12 672€. Olen jo saavuttanut tämän summan ja vielä on joulukuun ostot jäljellä. Ihan hyvin siis menee tässä suhteessa.

1.11.2014: Nokian Renkaiden eilinen osavuosikatsaus ei oikein mieltä lämmittänyt. No, sijoittaminen on maratoni eikä 100 metrin juoksu, joten odotellaan rauhassa. Tähän mennessä olen oppinut sijoittamisesta sen, että indeksirahastoissa on järkeä. Tuotto reilun vuoden ajalta tukee tätä väitettä. Indeksirahastot plussalla yli 10% ja suorat osakesijoitukset hädin tuskin pinnalla 1% tuotolla.

30.9.2014: Jos lähdetään perinteisesti negatiivisen kautta, niin eniten harmittaa Nokian Renkaiden ja Russian Prosperity Fund Euro -rahaston melkein 400€ tappiolla oleva tilanne. Toisaalta tuohan on piilossa olevaa potentiaalia eli kai Venäjäkin joskus lopettaa uhittelut ja talous alkaa taas kasvamaan. Jatkan ainakin rahaston ostoja, mutta aika kevyellä panostuksella. Positiivista on puolestaan ainakin Johnson & Johnsonin ja Bank of American tilanne. J&J on noussut kesän alusta melkein 14% ja Bank of America yli 20% kun mukaan on huomioitu osingotkin.

Jätä kommentti

*