Tavoite sijoittamiselle ja omaisuudelle vuoden 2024 loppuun saakka

Tällä hetkellä (05/2019 lopussa) meillä on käteistä 91 500€ ja sijoituksissa on kiinni 21 800€. Yhteensä meillä on käteisenä ja sijoituksissa siis noin 113 300€, emmekä omista asuntoa, vaan asumme vuokralla.

Aiemmassa kirjoituksessani Tilillä yli 100 000€ – ei merkittäviä sijoituksia eikä omistusasuntoa kerroin miksi emme toistaiseksi ole ostamassakaan asuntoa. Kirjoituksessa Suunnitelma tilillä olevien rahojen sijoittamiseksi olen puolestaan kertonut miten aiomme jatkaa sijoittamista tästä eteenpäin.

Mitään varsinaista tavoitetta emme olleet kuitenkaan määritelleet sijoittamiselle, joten päätimme tehdä sen nyt.

Määritimme tavoitteeksi, että meillä olisi vuoden 2024 lopussa sijoituksissa ja käteisenä yhteensä 185 000€. Tähän tilanteeseen pääsemme seuraavilla toimenpiteillä.

  • Sijoitamme vuoden 2020 loppuun mennessä kuukausittain 2 700€. Tällöin siirrämme osan käteisestä sijoituksiin ja vuoden 2020 lopussa meillä on käteistä jäljellä 50 000€. Käytännössä tämä tarkoittaa, että siirrämme kuukausittain noin 2 170€ käteisistä sijoituksiin ja lisäksi pystymme sijoittamaan noin 500€ kuukaudessa.
  • Vuoden 2020 jälkeen sijoitamme kuukausittain vain 500€ vuoteen toukokuuhun 2023 saakka. 50 000€ euroa on tarkoitus jättää asunnon käsirahaksi ja auton ostamista varten, jos liisaaminen ei ole vaihtoehto tällöin.
  • Kesäkuusta 2023 sijoitamme kuukausittain noin 1 000€ vuoden 2024 loppuun saakka.

    Tälle ajalle olen laskenut sijoituksille vuotuisen 6% tuoton, jonka pitäisi olla aika realistinen.

Kuukausittainen sijoitussumma on aika pieni kesäkuuhun 2023 saakka ja tämä johtuu kahdesta asiasta. Lapsen aika kalliin harrastuksen mahdollistamisesta ja toisaalta kohtuullisen kalliilla vuokralla asumisesta. Luonnollisesti kuitenkin laitamme kaiken ylimääräisen rahan sijoittamiseen, jos sitä vaan jää.

Tavoitteen toteutumista voi seurata täältä.

Onko näin pitkäaikaisessa suunnitelmassa mitään järkeä?

Tekisi mieli sanoa, että näin pitkäaikaisessa tavoitteessa ei ole hirveästi järkeä etenkin kun meidän tilanteessa on monta kysymysmerkkiä. Alla muutamia näistä:

  • Affiliate-tulot ovat hyytyneet todella pahasti. Periaatteessa meidän pitäisi kuitenkin pystyä yllä mainittuihin sijoituksiin ilman ylimääräisiä tuloja, joten otetaan tulojen kasvattaminen mahdollisuutena uhan sijaan. Tuloja voi seurata täältä: Affiliate-tulot
  • Jos päädymme ostamaan asunnon tänä aikana, muuttuu tilanne merkittävästi.
  • Nykyinen automme alkaa olemaan elinkaarensa loppupäässä, joten uuden auton ostaminen voi sotkea tilannetta.

Yllä mainittujen asioiden lisäksi olen myös huolestunut siitä, että nykyinen ”nousukausi” jatkuisi jollain tavalla pomppuisena vuoden 2020 loppuun ja tämän jälkeen tulisi pidempikestoinen tai lyhytkestoinen, merkittävä laskukausi.

Näin olisimme sijoittaneet kurssien huipulla kohtuullisen summan rahaa ja edes takaisi omilleen pääseminen voisi kestää kauan. Toisaalta meillä olisi tällöinkin edelleen 50 00€ käteistä ja tällä voi sitten tarvittaessa reagoida, jos kunnon ostopaikka tulee.

No, nykyisessä maailmassa ennustaminen on aika hankalaa etenkin tulevaisuuden osalta ja turha murehtia muutenkaan liikaa.

Näillä siis mennään kunnes ei enää mennä.

Kommentit

  1. haette 6% pa tuottoa sijoituksille. Uteliaana kysyn mihin omaisuuslajiin olette suunnitellut sijoittavanne? Tilanteenne on aika tarkka, joten sijoitusten valinnalla on merkitystä.

Jätä kommentti

*