Affiliate- ja AdSense-tulot

Alla olevaan taulukkoon olen koonnut affiliate- ja Adsense-tuloni vuodesta 2009 saakka. Meneillään olevalta vuodelta tulot ovat kuukausitasolla ja aiemmilta vuosilta vuositasolla.

Tulot koostuvat pääasiassa kolmen eri sivuston kautta tulleista tuloista ja ansaitsen niitä Trade Trackerin* ja Googlen Adsensen kautta. Noin 70% tuloista on tullut TradeTrackerin* kautta ja osuus on koko ajan kasvanut.

Kaikkiaan olen tienannut lokakuun 2018 loppuun mennessä 41 250€ ja näistä olen luonnollisesti maksanut verot.

Viime vuosina innostus sivujen kehittämiseen on ollut vähän kateissa mikä on näkynyt myös tuloissa. Jatkossa yritän taas motivoitua kehittämään sivustoja ja ennen kaikkea tuottamaan niille sisältöjä.

KuukausiAffiliate- ja AdSense-tulot
10/2018147 €
09/2018141 €
08/2018182 €
07/2018216 €
06/2018194 €
05/201898 €
04/2018171 €
03/2018288 €
02/2018389 €
01/2018472 €
VuosiAffiliate- ja AdSense-tulot
20173 181 €
20165 464 €
20158 414 €
6 104 €6 104 €
20134 409 €
20123 102 €
20113 619 €
20103 873 €
2009784 €

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Piensijoittaja.net - miksi tämä blogi on olemassa?

Blogi oli tarina tavallisen nelihenkisen perheen tuloista ja menoista, sijoittamisen aloittamisesta ja lapsen kalliin harrastuksen rahoittamisesta Adsense- ja affiliate-tuloja sijoittamalla. Vuosien varrella tähtäin on muuttunut ja nyt tavoite on raha tai mieluummin paljon rahaa. Lisäksi kirjoituksia myös web-analytiikasta, hakukoneoptimoinnista ja Google Analyticsistä.

Löydät Piensijoittajan myös Facebookista ja Twitteristä

Kommentit

 1. Oikein hyvät tulot olet tehnyt etenkin kun kesäaikaan on yleensä hiljaisempaa täällä netissä — ihmiset ovat lomalla ja ulkona jne.

 2. Jotta noinkin suuret kuukausittaiset tulot ovat mahdollisia, uskoisin että kävijämäärät sivuillasi ovat vähintään noin 4000-5000 kävijää per kk. Tämä sillä oletuksella, että joka 50. klikkaa tarkoituksella tai vahingossa mainoksia.

  • Piensijoittaja says:

   Terve!
   Tulot tulevat tosiaan kolmelta eri sivustolta. Viikkotasolle sivustoilla on ollut kävijöitä 400 – 2 000 viikossa. Luvut ovat meneillään olevan vuoden keskiarvoja.

   Ehdottomasti suurin osa tuloista tulee affiliate-tuloista, joten vahinkoklikeillä ei ole merkitystä.

   • Oletko johonkin artikkeliin paljastanut näiden sivustojen URLit? Ihan mielenkiinnosta kävisin tutustumassa.

    Itse muutamia sivustoja, johon saan 500-1500 kävijää päivässä. Adsense tulot on 3-5€ luokkaa per päivä. Eli aika naurettavan pienet. Pitäisi ruveta panostamaan Affiliate puoleen.

    • Piensijoittaja says:

     Terve!
     En ole laittanut noita julkisesti näkyviin. En kyllä tiedä olisiko siitä nyt niin haittaakaan.

     Joka tapauksessa ainakin itse olen huomannut, että periaatteessa tuottavasta aiheesta, joka ei henkilökohtaisesti kiinnosta, on äärimmäisen hankalaa tehdä järkevää sivua tuottavasta puhumattakaan.

     Itse siis uskon siihen, että jos aihe kiinnostaa ja sivustolle jaksaa tuottaa materiaalia, on menestyminen mahdollista. Toki aihettakin kannattaa miettiä siinä mielessä, että ei valitse aihetta, joka ei kiinnosta ketään eikä aihepiiriin liittyen ole mainontaa.

     Kannattaa joka tapauksessa ainakin testata affiliate-mainontaa esimerkiksi TradeTrackerin (*affilinkki;)) kautta.

     Affimainosten lisääminen on helppoa ja jos sinulla on sivu, jonka aihepiiristä löytyy mainontaa, pitäisi tuolla kävijämäärällä affimainosten tuoda selvästi enemmän tuloja.

     Oletko muuten lukenut esimerkiksi tämän kirjoituksen:
     http://www.markusossi.fi/nain-teet-rahaa-blogillasi/#_Toc336275984

     • Kiitosta

      TradeTrackeriin tein tunnukset jo aikaisemmin kun luin tämän artikkelin. Nyt vaan odotellaa hyväksyntää.

      MarkkuSossi linkki ei näytä toimivan.

 3. jakke says:

  Hei,
  mielenkiinnosta kysyisin, että miltä kolmelta sivustoltasi keräät nämä lisätulot?
  miten tuo homma käytännössä toimii, omalla sivustollani kävijöitä muutama tuhat kuussa mutten ole saanut mitään tuloja koskaan. Laita vaikka sähköpostia, arvostaisin vastaustasi.

  • Piensijoittaja says:

   Terve Jakke!
   Anteeksi kun vastaaminen on kestänyt.

   En oikeastaan halua listata tähän muita sivustoja, eikä niillä ole oikeastaan hirveästi edes merkitystä.

   Ainakin itse uskon, että sivuston aihe täytyy kuitenkin valita ensimmäiseksi oman osaamisen ja kiinnostuksen kautta.

   Tällä tarkoitan sitä, että esimerkiksi itseni olisi äärimmäisen hankalaa saada tuottavaa pikavippisivustoa aikaan ihan sen takia, että aihe ei kiinnostaisi yhtään. Tämä siitä huolimatta, että tuo aihepiiri oli ainakin aikanaan hyvinkin tuottava.

   Jos sopii, niin laita sivusi linkki tähän. Voin yrittää antaa jotain neuvoja, jos nyt minulla sattuu niitä olemaan. Halutessasi voit laittaa linkin myös sähköpostiin. Osoite on piensijoittajablogi(ät)gmail.com.

 4. Aivan loistavat tuotot, kuten jo laitoinkin toiseen kohtaan!

  Minulla tavoitteena saada blogi tuottamaan kuukausitasolla tuo 500-1000 euroa, mutta saa nähdä… Tosi mielenkiintoinen tieto tuo yli 700 euron mainostulojen kohdalla tapahtuva ylitys, en ole ajatellut että tätä varten yritys pitäisi perustaa… no kuten sanoin olen vasta aloittelija ja tuo 800 euron kuukausi oli mukava poikkeus.

  • Piensijoittaja says:

   Terve!
   Täytyy sanoa, että tänä vuonna tulot ovat kasvanet oikein mukavasti. Jos tuo kasvuprosentti pysyisi edes jonkin vuoden tuommoisena, niin sitten menisi jo oikeasti hyvin.

   Tuota yrityksen perustamista ja verotusta olen käsitellyt kirjoituksessa Affiliate ja Google AdSense-tulojen verotus.

 5. Yksi tarkentava kysymys: miten Google suhtautuu Affiliate-mainontaan? Minulla on yksi sivusto jossa on Affiliate-mainoksia, ja toinen jossa on Googlen Adsense (joka tuottaa heikommin, vaikka kävijämäärät ovat moninkertaiset).

  Olen tässä miettinyt että ottaisi sille “isommalle sivustolle” Adsensen rinnalle pari Affiliate-mainosta, ihan vain kokeeksi. Vaan miten Google tähän suhtautuu, lentääkö sieltä pihalle? Netistä löytyvät tiedot ovat sanottaisiinko vaihtelevia, Googlen porukatkin sanovat että vähän saisi olla…

  • Piensijoittaja says:

   Terve
   En ole itse asiassa seurannut enää pitkään aikaan sitä miten Google suhtautuu asiaan. Mielestäni Adsensen rinnalle uskaltaa kuitenkin halutessaan laittaa huoleti affi-mainoksia. Yleensä tämä myös kannattaa tulojenkin kannalta.

   Itse laitoin tähän blogiin tekstimuotoiset affilinkit siten, että ne osoittavat esimerkiksi osoitteeseen https://www.piensijoittaja.net/go/td/. Tästä on sitten redirect oikeaan osoitteeseen.

   Tähän käytän lisäosaa nimeltä Simple URLs.

   Lisäksi olen estänyt tuon go-kansion indeksoinnin robots.txt:ssä: https://www.piensijoittaja.net/robots.txt

   Tarvittaessa voin kertoa tarkemminkin miten tuo tehdään.

   Esimerkiksi Joost de Valkin blogissa on kirjoitus aiheesta muutaman vuoden takaa.

 6. Piensijoittaja says:

  Kas, tuo markusossi.fi:n kirjoitus ei tosiaan toimi tällä hetkellä. Luin kirjoituksen sitä linkittäessäni ja silloin se vielä toimi.

  Muistaakseni pikavipit oli mainittu tuossa yhtenä “helppona” aiheena. Itse en ole tähän puoleen sotkeutunut, joten en osaa kommentoida.

Jätä kommentti

*