Osakkeiden siirtäminen Osuuspankista tai muusta pankista Nordnetiin

Alun perin miettiessäni sijoittamisen aloittamista päädyin ostamaan pääasiassa Seligsonin indeksirahastoja. Lisäksi päätin jostain ihmeen syystä ostaa myös pienellä summalla kuukausittain OP:n Afrikka-rahastoa. Aikaisemmin minulta oli OP:sta ostettuna myös pieni määrä Nokian ja Talvivaaran osakkeita.

Aloin kuitenkin miettimään Osuuspankissa arvopaperisäilytyksen järkevyyttä vertaillessani kustannuksia ja mahdollisia tuloja. Tähän mennessä olin sijoittanut OP Afrikka -rahastoon neljän kuukauden aikana yhteensä 149 euroa. Näin olisin sijoittanut rahastoon tasaisen vauhdin taulukolla vuodessa 447 euroa ja maksanut säilytyksestä 19,2 euroa. Eihän tuo iso summa ole, mutta kuitenkin 4,29% sijoittamani rahan määrästä. Toki nämäkin rahat OP:lle menevät bonuksista, mutta rahaahan bonuksetkin ovat.

Tämän takia päätin myydä OP Afrikka -rahaston pois ja siirtää muutamat osakkeeni Nordnetille, mitä kautta ostan osakkeita muutenkin.

Osakkeiden siirtäminen Osuuspankista Nordnetiin

 • Ensimmäiseksi täytyy olla luonnollisesti Nordnetin asiakas, jotta osakkeet voi siirtää. Asiakkuuden luominen onnistuu täältä*.
 • Tämän jälkeen riittää kun täyttää linkin takaa löytyvän lomakkeen, joka lähetetään Nordnetiin. Omaan pankkiin ei tarvitse edes olla yhteyksissä, mikä oli itselleni positiivinen yllätys.
 • Lomakkeessa oli pari kohta mitä piti hetki miettiä. Arvo-osuustilinumero Nordnetissa -kohtaan numero löytyy päänavin Salkku -kohdan alta Asetuksista väliotsikon Salkkutiedot alta. Tili-/Säilytystilinumero Nordnetissä tarkoittaa puolestaan salkun numeroa, joka näkyy muun muassa samassa paikassa.
 • Osuuspankin palvelusta löysin kohtaan “Arvo-osuustilinumero luovuttavassa tilinhoitajayhteisössä/pankissa” numeron Säästöjen ja sijoitusten alta kohdasta Arvopaperisäilytys ja sieltä Perustiedot.

Tämän jälkeen lähetin lomakkeen ja ajokortin oikeaksi todistetun kopion Nordnetiin. Noin viikon päästä siirtämäni osakkeet näkyivät omassa salkussani Nordnetissä. Ainoa huono puoli tässä on se, että osakkeiden ostopäivämäärät ja ostohinnat eivät siirry mukana. Näin nämä kannattaa ottaa talteen jo tämän takia omasta pankista.

Kaiken kaikkiaan osakkeiden siirtäminen oli siis varsin vaivaton toimenpide. Mitään järkisyytä ainakaan minun tapauksessa ei ollut siihen, että olisin säilyttänyt osakkeita kahdessa eri paikkaa. 

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. pikkusijoittaja says

  Tuo ostohistorien hukkuminen on varsin ärsyttävää. Tein tämän siirron itse juuri ja jälkikäteen ajateltuna kannattaisi ainakin tehdä erillinen salkku näille siirrettäville osakkeille. Nyt kaikki raportit näyttävät ihan mitä sattuu.

  • Piensijoittaja says

   Terve!
   Oman salkun tekeminen siirrettäville osakkeilla olisi tosiaan ollut itsellenikin järkevää.

   En tiedä onko tästä apua sinulle ja oletko jo huomannut. Joka tapauksessa klikkaamalla keskikurssi-kohtaa salkun yleisnäkymässä voi osakkeille antaa manuaalisesti keskikurssin. Itse laitoin siirretyille osakkeille keskihinnan tällä tavalla.

   Itse en ole kuitenkaan käyttänyt Nordetin raportteja kovinkaan paljon. Sen sijaan kokoan kuukausittain Exceliin eri sijoitusten tilanteen.

Jätä kommentti

*