Lisäys Nokian Renkaita ennen osavuosikatsausta – mihin unohtui sijoitussuunnitelma?

En oikeastaan tiedä miksi kirjoitan tämän kirjoituksen, mutta yritetään nyt jatkaa rehellistä linjaa.

Ostin siis vielä lisää Nokian Renkaita viime torstaina parikymmentä kappaletta reilun 25 euron hintaan. Tätä ennen olen ostanut Nokian Renkaita kaksi kertaa (1. osto ja 2. osto).

Yhteistä näille kaikille kolmelle ostolle on ollut se, että olen kuvitellut ostavani osaketta erittäin halpaan hintaan. No, näin ei ole käynyt ja tällä hetkellä olen saanut aikaan noin 1 500 euron ostoille jo 300 euron miinukset.

Sinällään tässä ei ole kai päässyt tapahtumaan mitään isoa vahinkoa, koska sijoittamiseni tähtäin on vähintään viiden vuoden päässä. Pidemmällä tähtäimellä uskon Nokian Renkaiden olevan edelleen hyvä sijoitus.

Lähinnä minua riepoo ostoksessani se, että en noudattanut ostopäätöstä tehdessäni millään tavalla sijoitussuunnitelmaani.

Tällä hetkellä Nokian Renkaiden osuus salkussa on jo noin 13%, mikä on ehdottomasti suurin sijoitukseni. Sijoitussuunnitelmani mukaan Nokian Renkaiden osuuden pitäisi olla kuitenkin vain noin 5%. Yhdessä Seligsonin Russian Prosperity Fund -rahaston kanssa minulla on Venäjä-riskiä jo noin 20%, mikä on vähän turhan paljon.

Lisäksi minua harmittaa oma huopaaminen osakkeen kanssa. Laitoin jo keskiviikko-iltana ostotoimeksiannon Nordnetin kautta sisään, mutta peruin sen saman illan aikana. Torstaina aioin kirjoittaa kirjoituksen aiheesta kuinka kerrankin toimin järkevästi sijoitussuunnitelmani mukaan. Tässä vaiheessa aloin kuitenkin lukemaan lisää Nokian Renkaista ja jotenkin päädyin ostamaan osaketta lisää.

Tiedän toistavani itseäni kirjoittamalla tämän, mutta kirjoitan silti. Jospa oppisin viimeistään tästä sen, että jatkossa en enää yritä tehdä omasta mielestä älykkäitä ostoja, jotka eivät seuraa sijoitussuunnitelmaani millään tavalla…

Jos nyt jotain positiivista hakee tämän kirjoituksen yhteyteen, niin sain heinäkuussa affiliate-tuloja 707,09€. Tämä on 159,18% enemmän kuin heinäkuussa 2103 ja kaikkien aikojen ennätykseni kuukausituloissa. Vastaava kasvu tuskin jatkuu loputtomiin, mutta tulojen säilyminen edes samalla tasolla mahdollistaisi hyvin sijoitustavoitteen täyttymisen.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*