Myin Kemiran ja Tecnotreen, ostin Nokian Renkaita, Bank Of Americaa, Nordeaa ja Johnson & Johnsonia

Sain myytyä salkustani pois Talvivaaraa lukuun ottamatta loputkin, uuteen sijoitussuunnitelmaan kuulumattomat osakkeet eli Kemiran ja Tecnotreen vahinko-ostokseni.

Kun mietin tarkemmin Talvivaaraa, niin taidan todeta sen kuuluvan uuteen sijoitussuunnitelmaanikin väliotsakkeen Arvat alle. Talvivaaran ostosteni keskihinta on 0,17€ osakkeelta ja yhteensä olen laittanut sihen 200 euroa kiinni. Jääkööt Talvivaara siis salkkuun odottamaan ihmettä, jota tuskin tapahtuu.

Näin salkkuni on nyt siinä kunnossa, että siihen kuuluu vain osakkeita, joita on myös tarkoitus pitää. Jatkossa en toivottavasti tee enää yhtään sekavia, yksittäisten osakkeiden ostoja myyntejä mitättömillä summilla. Tästä eteenpäin tavoitteena on, että en myisi yhtään osaketta pois ainakaan ennen vuotta 2019, jolloin sijoittamiseni tavoite voi alkaa vaatia rahaa.

Uudet ostokset

Huomasin Kauppalehden keskustelupalstan viestiketjussa jonkun keskustelijan antavan palautetta blogikirjoituksesta, jossa kerrottiin vain uudesta osake-ostosta ilman minkäänlaisia perusteluita ja analyysejä. Päätin olla itse sortumatta tähän ja kertoa miten analyyttisesti itse päädyin ostamaan valitsemani osakkeet.

Bank of America Corp / BAC

Ostos: noin 40 kpl.

Ensimmäiseksi täytyy myöntää, että arvosijoittajan valinnaksi Bank of Americaa ei voi oikein kutsua. Päädyin ostamaan tätä, koska osake kuului Nordnetin jalkapallon MM-kampanjaan ja sen sai viiden euron välityspalkkiolla. Lisäksi ihastuin osakkeeseen, koska annoin ymmärtää Nordnetin kirjoituksen perusteella siinä olevan reilusti nousuvaraa.

Johnson & Johnson / JNJ

Ostos: vajaat 10 kpl.

Johnson & Johnsonia voinee pitää jo arvo-osakkeena 51 vuoden osakekohtaisen osingon nousun ansiosta. Lisäksi tarvitsin jonkun osakkeen Kulutustuotteiksi laskemaani kategoriaan ja kun JNJ kuului sopivasti myös Nordnetin tarjoukseen, niin päädyin ostoon. Eniten jäin miettimään ostoksessani sitä onko nykyinen hintataso liian korkea. Toivon kuitenkin, että kun asiaa tarkastelee usean vuoden päästä, niin näin ei ole.

Nokian Tyres Plc / NRE1V

Ostos: noin 20 kpl.

Nokian Renkaat on ollut paljon nykyistä kalliimpikin ja se sopii myös minuun löyhästi määritettyyn Kulutustuote-kategoriaan. Tässä on siis kaksi helppoa syytä ostokselle. Lisäksi olin ymmärtäväni viimeisen osavuosikatsauksen perusteella, että Nokian Renkailla on mennyt itse asiassa ihan hyvin jo nykyisessä tilanteessa.

Toivon siis osakkeessa olevan kovasti kasvuvaraa tulevaisuudessa.

Nordea Bank AB / NDA1V

Ostos: noin 50 kpl.

Nordea on nykyään salkkuni suurin sijoitus. Osakkeen arvo taitaa olla juuri nyt historiallisen korkealla tasolla. Toivon kuitenkin toivottavasti koko ajan kasvavan osinkojaon tuovan tuottoa ja nostavan myös osakkeen hintaa.

Lopuksi täytyy sanoa, että yllä olevat “perustelut” ja “analyysit” eivät varmasti vakuuta ketään. Ne kertovat kuitenkin realistisesti sen millä tietoisuuden tasolla tavallinen piensijoittaja voi tehdä valintojaan.

Jatkossa yritän nostaa seuraavan osake-ostokseni kertasummaa noin 1 000 euroon. Periaatteessa olen päättänyt rajan olevan tähän mennessä 500 euroa, mutta tästä tuli näemmä vähän lipsuttua.

Sijoitussuunnitelman tilanne

Alla olen merkinnyt kategorioittain mikä on sijoitussuunnitelmani tämän hetkinen tilanne. Indeksirahastojen osuus on tällä hetkellä selvästi pienin suhteessa tavoitteeseen.

Vastaavasti pankkien osuus pääsi Bank of American ja Nordean ostosten myötä jo selvästi liian suureksi.

Seuraavaksi ostankin indeksirahastoja tarpeeksi, jotta saan niiden prosentuaalisen osuuden kohdilleen.

Tämän jälkeen pitää miettiä taas jatkoa. Periaatteessa minua kiinnostaisi lisätä salkkuuni vielä joko perusteollisuutta tai kaivostoimintaan liittyviä yhtiöitä. Tätä täytyy harkita kuitenkin myöhemmin.

Tilanne nyt:

Indeksirahastot
Tilanne: 29,79%
Tavoite: 40,00%
Sisältää: Eurooppa Indeksirahasto, Global Top 25 Brands, Kehittyvät markkinat, Suomi Indeksirahasto, Aasia Indeksirahasto, Pohjois-Amerikka Indeksirahasto.

Terveydenhuolto
Tilanne: 9,64%
Tavoite: 10,00%
Sisältää: Global Top 25 Pharmaceuticals, HealthInvest Value Fund C, Revenio Group Oyj

Informaatioteknologia
Tilanne: 7,43%
Tavoite: 10,00%
Sisältää: Nokia Corporation

Pankit
Tilanne: 19,96%
Tavoite: 10,00%
Sisältää: Nordea Bank AB FDR, Bank of America Corp

Vakuutus
Tilanne: 6,69%
Tavoite: 10,00%
Sisältää: Sampo Plc A

Kulutustuotteet
Tilanne: 12,89%
Tavoite: 10,00%
Sisältää: Nokian Tyres Plc, Johnson & Johnson

Afrikka
Tilanne: 1,63%
Tavoite: 2,00%
Sisältää: db x-trackers MSCI EFM Africa TOP 50 Capped TRN Index UCITS ETF

Kehittyvät maat
Tilanne: 3,09%
Tavoite: 4,00%
Sisältää: db x-trackers FTSE Vietnam UCITS ETF, db x-trackers MSCI Indonesia Index UCITS ETF

Venäjä
Tilanne: 4,27%
Tavoite: 2,00%
Sisältää: Russian Prosperity Fund Euro (A)

Arvat
Tilanne: 4,62%
Tavoite: 2,00%
Sisältää: Panoro Energy, Clinical Laserthermia B, Talvivaara

Jätä kommentti

*