Tavoitteeksi kerätä 50 000€ kuudessa vuodessa

Piensijoittaja.net-bloggaajan tavoitteena on turvata lapsen harrastusmahdollisuus saamalla kasaan 50 000€ 1.6.2019 mennessä sijoittamalla affiliate ja AdSense-tuloja. Tässä kirjoituksessa tarkennan tavoitetta ja sen toteutumisen aikataulua.

Vaikka olenkin täydellisen kokematon sijoittajana, on minulle jäänyt mieleen, että sijoittamisessakin tulee olla aina joku tarkemmin määriteltävä ja mitattavissa oleva tavoite.

Tavallaan kokisin minulle riittävän tavoitteeksi epämääräisempikin määritelmä saada tarpeeksi rahaa kasaan kuudessa vuodessa, mutta ehkä tätä on tosiaan syytä tarkentaa.

Valitsenkin siis tavoitteekseni saada kokoon 50 000 euroa rahaa 1.6.2019 mennessä. Jos tavoitetta pilkkoo osiin, aikaa tavoitteen saavuttamiseksi tätä kirjoittaessa on viisi vuotta ja 11 kuukautta eli yhteensä 71 kuukautta. Jos tavoiteltavan rahasumman 50 000 euroa jakaa olemassa olevalla ajalla, niin kuukaudessa pitäisi saada rahaan kasaan keskimäärin 704 euroa.

Kun tälle tavoitteelle asettaa välitavoitteita tasaisen vauhdin taulukolla, niin tämän vuoden lopussa minulla pitäisi olla kasassa 4 224 euroa.

Tavoite vuosittain

Kaikkiaan tavoitteen täyttyminen vaatisi alla kuvatun kaltaisen etenemisen.

 • 2013 lopussa 4 224€
 • 2014 lopussa 12 672€
 • 2015 lopussa 21 120€
 • 2016 lopussa 29 568€
 • 2017 lopussa 38 016€
 • 2018 lopussa 46 464€
 • 1.6.2019 49 984€

Kun tavoitetta tarkastelee Seligsonin sivulta löytyvällä tuottolaskurilla, niin kuudessa vuodessa 50 000 euron kasaan saaminen vaatisi 600 euron sijoittamista kuukaudessa markkinatuoton ollessa 6% ja hallinnointipalkkion ollessa yhden prosentin.

Tilanne tavoitteen täyttyessä

Yllä kuvatun tavoitteen toteutuessa minulla olisi kasassa 50 000 euroa tilanteessa, jossa lapsen harrastus alkaa vaatia seuraavan neljän vuoden ajanjaksolla noin 25 000 euroa vuodessa.

Jo nytkin harrastus vie kuitenkin 5 000 euroa vuodessa, mutta tämä menoerä tavallaan loppuu vuonna 2019. Näin tästä jää käytettäväksi 5 000 vuodessa eli yhteensä 20 000 euroa valitulle ajanjaksolle. Kaikkiaan siis rahaa olisi käytettävissä 70 000 euroa, joten puuttuvan 30 000 euron kokoaminen onnistunee kolmen ensimmäisen vuoden aikana.

Tasaisen vauhdin taulukolla etenemisen laskeminen ei varmasti ole mikään paras tapa. Periaatteessa tulojen pitäisi kasvaa koko ajan pääoman kasvaessa eikä tätä ole huomioitu millään tavalla. Toisaalta taas jos yllä olevan tavoitteen tasolle pääsee esimerkiksi vuoden 2016 lopussa, niin silloin onnistumisen pitäisi olla hyvinkin mahdollista.

Tällä hetkellä ansaitsen affiliate-tuloja kuukaudessa noin 250 – 400 euroa ja näiden tulojen kasvattamisen pitäisi olla mahdollista koko ajan. Periaatteessa tämä on pitkälti kiinni myös siitä kuinka paljon itse on valmis käyttämään aikaa sivustoihin. Tilanne on siis periaatteessa hyvä, koska siihen voi vaikuttaa suoraa omalla työllä, niin kuin moneen muuhunkin asiaan tässä elämässä.

Toki tästä tavoitteesta puuttuu muutamia pieniä, lopputulokseen vaikuttavia asioita kuten verotuksen vaikutus. Tähän asiaan palaan jahka pääsen aiheeseen tutustumisessani niin pitkälle.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Julius says

  Mielenkiintoinen blogi kertakaikkiaan! Tuli googlesta vastaan etsiessäni affiliate-kumppanuudesta juttua, ja kiinnostaisi tietää millaisia sivustoja kokoluokaltaan pyörität? Sekä millaisissa mainosverkoissa olet AdSensen lisäksi? Näin opiskelijanörtin näkökulmasta katsottuna tuo 250-450e affiliate-tuloista on kuitenkin suht iso raha, kun tällä hetkellä tienataan se 10e adsensen kautta kuukaudessa.

  • Piensijoittaja says

   Hei Julius ja kiitos blogin ensimmäisestä kommentista!

   En halua tässä yhteydessä kertoa tarkemmin sivustoistani. Joka tapauksessa minulla on muutamia sivustoja, joiden kävijämäärät ovat korkeintaan muutaman tuhannen viikkokävijän luokkaa.

   Ehdottomasti tärkein mainosverkko minulle on TradeTracker*.

   10€ kuukaudessa on toki pieni summa, mutta jonkinlainen alku kuitenkin. Ainakin oman kokemuksen perusteella affihommissa vaaditaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja erilaisten ideoiden testaamista. Pikavoittoja en ole ainakaan itse onnistunut saamaan, vaikka eri foorumeita seuraamalla affihommien voisikin kuvitella olevan oikotie onneen ja rikastumiseen:)

   Kirjoitan jatkossa enemmänkin affihommista jahka aikaa riittää.

Jätä kommentti

*