Rahastosijoittaminen lapselle Seligsonin kautta

Edellisessä kirjoituksessani kerroin yleisesti siitä minkälaisin tavoittein aloitan säästämisen ja sijoittamisen lapsilleni.

Kirjoituksen jälkeen pohdin vielä hetken erilaisia vaihtoehtoja. Harkinnan jälkeen päädyin siihen, että sijoitan lapsilleni rahaa nimenomaan rahastoihin ja teen tämän Seligsonin kautta. Seligson tarjoaa mahdollisuuden rahastosijoittamiseen jo 10 eurolla kuukaudessa, joten tämä tuntui hyvältä valinnalta.

Toinen vaihtoehto, jota harkitsin pitkään, oli Nordnet. Myös Nordnetin kautta olisi rahastosijoittamisen voinut aloittaa jo 15 euron kuukausittaisella panoksella, joten tämä ei ollut ongelma.

Lähinnä päädyinkin Seligsoniin pienemmän valikoiman takia. Tavallaan tyhmää myöntää, mutta sopivien rahastojen valinta muutamasta vaihtoehdosta tuntui helpommalta kuin valita Nordnetin kautta saatavastaa valtavasta valikoimasta sopiva.

Myös Seligsonin indeksirahastojen edullisuus vaikutti valintaan. Toisaalta en myöskään tutkinut asiaa kovin tarkasti, joten edulliset indeksirahastot voivat kuulua myös Nordnetin tarjontaan.

Tällä tutustumisella en siis yritä väittää Seligsonin olevan paras vaihtoehto lapselle sijoittamiseen. Yksi hyvä ja helppo vaihtoehto se kuitenkin on.

Rahastosijoittaminen tulee siis olemaan tärkein sijoitusmuoto lapsilleni. Päätin kuitenkin, että ostan lapsille myös jonkun verran osakkaita tulevaisuudessa Nordnetin kautta. Tästä kirjoitan myöhemmin lisää.

Kuinka aloitan rahastosijoittamisen Seligsonin kautta lapselle

Rahastosijoittamisen aloittaminen lapselle tapahtuu helposti Seligsonin kautta. Itse toimin seuraavalla tavalla.

  • Valitsin Miten asiakkaaksi -sivulta linkin Tästä asiakkaaksi -verkkopalveluun.
  • Valitsin seuraavalta sivulta valinnan “Sopimus tehdään yksityishenkilölle.”
  • Täytin esiin tulevalla lomakkeelle lapsen tiedot omalla sähköpostiosoitteellani ja tilinumerolla.
  • Pysyvä valtuutus -kohtaan merkitsin omat tietoni.
  • Palvelun käyttötarkoitus -kohtaan merkitsin ruksin Sopimus tehdään alaikäiselle tai huollettavalle.
  • Lomakkeen täyttämisen jälkeen sain tunnukset ja merkintäviitteet Seligsonin Oma salkku palveluun, joten rahastosijoittamisen aloittaminen vaikka välittömästi on mahdollista.

Varsinaisesti rahan siirtäminen onnistuu normaaliin Seligsonin tapaan. Ostan siis jatkossa rahasto-osuuksia molemmille lapsille siirtämällä rahaa verkkopankista haluamani rahaston tilinumerolle käyttämällä merkintäviitettä.

Lisäksi sähköpostiin tuli asiakassopimus, jonka tulostin ja allekirjoitin. Otin tästä sopimuksesta sekä meidän vanhempien ajokorteista valokuvan ja lähetin nämä sähköpostitse Seligsonille. Rahastosijoittamisen aloittaminen onnistuu siis helposti. Toki ajokortin valokuvien lähettäminen tuntuu vähän vanhanaikaiselta, mutta parempaakaan tapaa tunnistautumiseen ei taida olla.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*