Positiivista jossittelua – onneksi en vaihtanut kiinteäkorkoiseen asuntolainaan

Kirjoitin reilu vuosi sitten mahdollisuudesta vaihtaa asuntolaina kiinteäkorkoiseen vaihtoehtoon. Tällöin pankin ensimmäinen tarjous viiden vuoden kiinteäkorkoiseksi asuntolainaksi oli 2,4% sisältäen marginaalin.

No, nyt on kerrankin mukava katsoa taaksepäin ja harrastaa harvinaista positiivista jossittelua.

Viimeisen vuoden aikana meidän asuntolainan viitekoron eli yhden kuukauden euriborin arvo on laskenut -162,85%. Tällä hetkellä asuntolainamme korko marginaalin kanssa on paljon alta prosentin.

Jos olisin vaihtanut vuosi ja kuukausi sitten kiinteäkorkoiseen, olisimme maksaneet tänä aikana ”ylimääräistä” korkoa enemmän kuin prosentin. Vaikka korot lähtisivätkin nousuun nopeasti, vaatisi jo tämän eron kiinnisaaminen kovan korkojen nousun seuraavan vajaan neljän vuoden aikana.

Lisäksi kiinteäkorkoinen asuntolaina olisi aiheuttanut todennäköisesti ylimääräisiä kuluja jos olisimme vaihtamassa asuntoa. Nyt tämä tuntuu ihan kiinnostavalta vaihtoehdolta, joten elämä on helpompaa tässäkin suhteessa.

Kaiken kaikkiaan mukava katsoa kerrankin taaksepäin ja todeta olleensa oikeassa kerrankin.

En ole jaksanut kysyä tällä hetkellä kiinteäkorkoisen asuntolainan hintaa. Pitää kuitenkin selvittää tämä jos päädymme vaihtamaan asuntoa lähiaikoina. Jos ei muuta, niin voipahan ainakin jossitella taas tulevaisuudessa tätäkin päätöstä:)

Kommentit

 1. Ei muuta kuin onnea hyvän valinnan johdosta! Rahan säästäminen tuntuu aina miellyttävältä. Minulla ei ole asuntolainaa, mutta kiinnostaisi tietää, voiko asuntolainan viitekorkoa muuttaa useinkin ja mitä muuttaminen maksaa?
  Entä jos vaihtaa pankista toiseen?
  Ny kun korot ovat historiallisen matalalla, lyhyt viitekorko on luonnollisesti halpa, mutta entä jos tilanteessa tapahtuu muutos ja korot lähtevätkin nousuun?

  • Piensijoittaja says

   Asuntolainan viitekoron vaihtaminen taitaisi maksaa jotakin, Itse en ole tuota selvittänyt tarkemmin, koska meinaan pysyä nykyisessä.

   Jos vaihtaisin pankkia, niin toisesta ei varmasti saisi enää kuukauden euriboria viitekoroksi.

   Toki korot voivat lähteä nousuun ja lähtevätkin joskus, Ongelmana on vaan tässäkin se oikean ajankohdan tietäminen etukäteen. Näin en koe vaihtamista järkeväksi.

Jätä kommentti

*