Mieli tekisi ostaa Outotecia – järki sanoo ei

Aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta 23.7.2014 noin klo 13. Aamulla Suomessa eri mediat kertoivat Daily Mailin ja Timesin uutiseen pohjautuen, että aiemmin Metsolta pakit saanut Weir Group olisi kiinnostunut ostamaan Outotecin.

Huhu sai ainakin osakkeen nousuun. Tällä hetkellä Outotecin osakkeen kurssi on 10,54 prosentin nousussa ja hinta on 8,44.

Outotec itse kommentoi markkinahuhua seuraavasti:

“Outotec ei ole saanut yhteydenottoja tai ostotarjousta näiden kahden yhtiön mahdollisesta yhdistämisestä. Jos tämäntyyppisiä ehdotuksia tulee, Outotecin hallitus arvioi ne perusteellisesti ja tiedottaa asiasta pörssitiedotteella.”

Istun itse parhaillani koneella ja seuraan Outotecin kurssin kehittymistä. Jostain syystä kurssin nousun seuraaminen saa aikaan todella voimakkaan halun ostaa osaketta heti ja nyt.

Ostohalua nostaa entisestään Nordnetin Oksaharjun kommentit Kauppalehden uutisessa.

”Jos tällä hinnalla osake lähtisi, niin se myytäisiin liian halvalla”, hän sanoo.

”Nykyinen Outotecin osakekurssi on liian halpa laatuun nähden”, sanoo Oksaharju, joka omistaa 200 Outotecin osaketta. Hän sanoo, ettei myisi Outotecin osakkeitaan hinnalla, joka on mainittu mediaspekulaatioissa.

”Saa tulla kotoa hakemaan. En myy.”

Yritän kuitenkin kaikin voimin kamppailla heräteostoa vastaan seuraavien syiden takia.

  • Minulla ei ole rahaa.
  • En tiedä käytännössä mitään yhtiöstä.
  • Koko kaivosala ei kuulu sijoitussuunnitelmaani.

Sen verran asia kuitenkin jäi mietityttämään, että päätin kirjoittaa tuntemuksistani heti. Samalla pistän ylös osakekurssin, jolla osaketta olisi saanut. Näin voin jälkeenpäin taas palata asiaan ja katsoa miten tässä tilanteessa olisi oikeasti kannattanut toimia.

Nyt keskityn lukemaan tarkemmin Outotecistä ja mietin kannattaisiko minun lisätä kaivosteollisuus sijoitussuunnitelmaani. Tämän puolesta puhuisi ainakin se, että kun globaali talous lähtee taas kunnolla nousuun, voisi kaivosteollisuuden uskoa nousevan nopeasti.

Outotecin osavuosikatsaus näytetään julkaistavan noin viikon päästä 31.7.2014. Tutustun yhtiöön tarkemmin tätä ennen. Tämän perusteella päätän yritänkö ostaa osaketta osavuosikatsauksen yhteydessä, mikäli hinta tuntuu järkevältä.

Muutaman päivän mietinnän jälkeen

Jatkan tämän kirjoituksen kirjoittamista lauantaina 26.7.2014. Perjantain päätöskurssiksi Outotecille jäi 8,40 euroa, joten mitään pikavoittoa Outotecin ostaminen keskiviikkona ei olisi tuonut. No, tämä nyt ei olisi ollut muutenkaan tavoite.

Olen lueskellut paljon Outotecistä ja täytyy sanoa, että yritys viehättäisi edelleen.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, minun tekisi mieli lisätä kaivos- ja metallitoimintaa sijoitussuunnitelmaani. Tällä tiedolla Outotec tuntuisi kiehtovalta kohteelta, koska investointien alkaessa kunnolla voisi yrityksen arvon kasvavan selvästi. Lisäksi myös globaali jakautuneisuus kiinnostaa.

Päätin nyt edetä asian kanssa siten, että katson rauhassa osavuosikatsauksen. Jos kurssi laskee sen seurauksena, niin yritän ostaa Outoteciä sopivassa vaiheessa noin 1 000 eurolla salkkuuni. Tämän jälkeen osake saa jäädä pysyvästi salkkuuni odottelemaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lisäksi Outotecin mahdollinen myynti voisi tuoda jonkinlaisen voiton jossakin vaiheessa. Tämän varaan ei kuitenkaan kannata laskea mitään.

Lisäys 28.7.2014. Tänä aamuna Outotec antoi tulosvaroituksen. Hirveään syöksyyn tämä ei kuitenkaan osaketta ainakaan vielä saanut. Tällä hetkellä kurssi on 8,10 euroa.

Jään nyt seuraamaan tilannetta ja katson mitä teen Outotecin kanssa.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*