Euron välityspalkkioiden päivä tulossa Nordnetilla

Luin Nordnetin blogissa olleen kirjoituksen Näin juhlitaan välittäjätutkimuksen voittoa Nordnetin tyyliin. Kirjoituksessa kerrottiin Nordnetin valinnasta laadukkaimmaksi arvopaperivälittäjäksi Välittäjä 2015 -tutkimuksessa.

Kirjoituksen lopussa mainittiin, että Nordnet on järjestämässä niin sanottua euron päivää, jolloin asiakkaat voivat tehdä ostoksia pohjoismaiden pörssistä euron välityspalkkiolla.

Juttu on julkaistu 21.8.2015 ja euron päivän pitäisi toteutua muutaman viikon sisällä.

Itse olen seurannut esimerkiksi Helsingin Pörssin yleisindeksin vajoamista viime aikoina ja lisäostos Nordeaa houkuttelisi kovasti. Tämänhetkisellä 10,26 euron kurssilla ja edes viimevuotisella 0,62 euron osingolla Nordean osinkotuotto olisi mukavat kuusi prosenttia.

En toki osaa sanoa onko ajankohta ostolle nyt hyvä, mutta on se ainakin parempi kuin viikko sitten.

Pitää seurata milloin euron päivä toteutuu ja katsoa missä vaiheessa esimerkiksi Nordean kurssi on tuolloin.

Yksi ongelma isoimmille ostoille on vanha tuttu eli rahan puute. Monet neuvovat pitämään aina käteispainoa juuri tämmöisten ”tilanteiden” takia. Ongelmana omalla kohdalla on vaan se, että olen kova poika keksimään erilaisia tilaisuuksia ja hyviä ostoksia jos rahaa on. Näin rahalla on aina paha tapa kadota johonkin osakelöytöön heti kun sitä on.

Sitä en tosiaan osaa arvioida kuinka hyvä ostonpaikka nyt on. Faktaa on, että viime viikolla pörssit tulivat alas, mutta tulevaisuuden ennustaminen onkin hankalampaa.

Jos Kiinan talous jatkaa alamäkeä ja vaikutukset leviävät maailmalle, voi paras ostonpaikka olla vielä selvästi edessä.

Loppuun täytyy taas sanoa, että hajauttamalla ajallisesti ostot tasaisesti esimerkiksi indeksirahastoihin ei tätäkään asiaa tarvitsisi miettiä tai murehtia. Ymmärrän kyllä tämän logiikan hyvin, mutta silti ostojen ajoittamisen onnistuminen olisi vaan niin mukavaa:)

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*