Ensimmäiset rahastosijoitukset tehty

Piensijoittaja.net-bloggaajan tavoitteena on turvata lapsen harrastusmahdollisuus saamalla kasaan 50 000€ 1.6.2019 mennessä sijoittamalla affiliate ja AdSense-tuloja. Tässä kirjoituksessa tunnelmia ensimmäisten rahastosijoitusten jälkeen.

Kuten kirjoitin edellisessä kirjoituksessa, päätin aloittaa sijoittamiseni ostamalla kuukausittain seitsemää Seligsonin indeksirahastoa ja lisäksi kahta aktiivisesti hoidettua rahastoa (Seligsonin Russia ja OP:n Afrikka).

Nyt tein ensimmäiset ostokseni ja laitoin tasaisesti jokaiseen rahastoon noin 40 euroa.

Jälkeenpäin aloin miettimään tasasumman järkevyyttä. Toinen vaihtoehto olisi kai ostaa rahasto-osuuksia siten että “varmojen” rahastojen osuus olisi suurempi kuin “epävarmojen” eli esimerkiksi kehittyvien markkinoiden rahaston. Toistaiseksi kuitenkin etenen näin ja mietin tätä asiaa tarvittaessa myöhemmin uudelleen.

Toinen itseä mietityttävä asia on se, että pitäisi minun tasoittaa tulevaisuudessa rahastojen kehittymisen myötä niiden osuutta siten, että jokaisen rahaston osuus kokonaisuudesta pysyisi noin 11 prosentissa. No, tätäkin asiaa ehtii miettiä myöhemmin.

Tärkeintä lienee tällä hetkellä, että ensimmäiset konkreettiset toimenpiteet on tehty ja homma on saatu alulle.

Edellisissä kirjoituksissani olen kertonut kuinka olen päätynyt sijoittamaan rahani pelkästään rahastoihin ja niissäkin pääasiassa indeksirahastoihin. Sen verran tämä järkevä(?) päätös kuitenkin sotii uhkapeluriluonnettani vastaan, että taidan selvittää löytyisikö järkevää tapaa ostaa edes ihan vähän osakkeita suoraankin.

Tähän palaan seuraavissa kirjoituksissani.

Jätä kommentti

*