Aloitin kuukausisäästämisen ETF-rahastoihin Nordnetillä

Luovuttuani OP:n OP Afrikka -rahastosta jäin miettimään mahdollisuutta sijoittaa jotakin kautta edes vähän Afrikkaan. Tarkoitukseen olisi toki olemassa joitain muita aktiivisesti hoidettuja rahastoja, mutta päätin kuitenkin pysyä erossa niistäkin. Suurin syy aktiivisten rahastojen välttämiseen on tavoite yrittää pysyä edullisissa indeksirahastoissa.

Varmasti myös suorien osakeostosten tekeminen voisi olla mahdollista jotakin kautta, mutta itse en tiedä miten. Halpaa tapaa tähän tuskin kuitenkaan on olemassa.

Näin ollen jouduin siis hylkäämään aktiiviset rahastot ja suorat osake-ostot. Hetken näytti, että en oikeastaan keksi mitään keinoa sijoittaa Afrikkaan.

ETF-rahastot ja kuukausisäästäminen ratkaisu

Onneksi satuin lukemaan ETF- rahastoista ja etenkin mahdollisuudesta säästää niihin kuukausittain Nordnetin kautta ilman välityspalkkiota.

Lyhyesti sanottuna ETF-rahastot ovat pörssinoteerattuja rahastoja, joita voidaan myydä ja ostaa samalla tavalla kuin osakkeitakin. Niissäkin voi olla kohtuullisen isot hallinnointikulut ja välityspalkkiot.

Nordnet kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden säästää kuukausittain rahaa ETF-rahastoihin ilman välityspalkkioita. Itse en löytänyt Suomesta muilta toimijoilta samaa mahdollisuutta ja Nordnetin sivuilla mainitaan heidän tarjoavan ensimmäisenä tätä mahdollisuutta.

Kuukausittaisen sijoittamisen voi aloittaa jo 50 eurolla kuukaudessa, joten tämäkin sopi itselleni. Lisäksi kuukausisäästämisen voi lopettaa milloin vain niin halutessaan, joten tässä ei sitoudu mihinkään. Itsessään erilaisia ETF-rahastoja tuntuu olevan hirveä määrä, mutta kuukausisäästämisen on mahdollista Nordnetin kautta noin 40 ETF:ään.

Päätin tässäkin tapauksessa aloittaa homman mahdollisimman nopeasti ja selvittää jälkikäteen mitä tuli tehtyä. Näin aloitin kuukausisäästämisen ja valitsin seuraavat ETF:t.

  • DB X-Trackers FTSE Vietnam UCITS ET
  • DB X-Trackers MSCI EFM Africa Top 50 Capped Index UCITS ETF
  • DB X-Trackers MSCI Indonesia TRN Index UCITS ETF

Päädyin valitsemaan Afrikan lisäksi myös Vietnamiin ja Indonesiaan keskittyvät ETF:t. Alustavasti sijoitan näihin 50 euroa kuukaudessa yhteensä.

Sen verran tutustuin asiaan ennen kuukausisopimuksen tekemistä, että valitsin säästösopimukseen ETF:t, jotka sijoittavat osingot uudestaan. Verotuksen kannalta tämä on kuulemma järkevin ratkaisu.

Myöhemmin minun on tarkoitus tutustua aiheeseen enemmänkin. Kirjoitan sitten ETF:stä lisää, jos ja kun opin ymmärtämään mitä tuli ostettua.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*