Myin Sammon osakkeet pois – tilalle Nokiaa ja Reveniota

Myin Sammon osakkeeni pois. Kaikkiaan ehdin olla Sammon omistajana reilun vuoden ja yhteensä osakkeet toivat voittoa noin 200 euroa.

Myynnistä saaduilla rahoilla ostin Nokiaa ja Reveniota.

Myyntiin päädyin, koska olen yrittänyt rakentaa itselleni pitkäkestoisempaa sijoitussuunnitelmaa viime viikot. Tähän suunnitelmaan Sampo tai mikään muukaan vakuutusyhtiö ei enää kuulu.

Lisäksi jatkan edelleen Nordean omistajana Nordean ollessa salkkuni ehdottomasti suurin osakeomistus. Näin tavallaan hajautin vähän riskiäkin, koska jatkossa Nordea ja Sampo eivät ole yhteensä suhteettoman suuressa painossa salkussani.

Kirjoitan uudesta sijoitussuunnitelmasta myöhemmin tarkemmin.

Jatkossa pyrin kuitenkin, että omistaisin osakkeita ainoastaan terveydenhuolto ja IT-alalla toimivista yrityksistä sekä pankeista. Lisäksi nostan indeksirahastojen osuutta, koska suorat osakeostot eivät vaan sovi kaltaiselleni säätäjälle.

Uuden sijoitussuunnitelman takia tulen luopumaan jossakin vaiheessa myös Nokian Renkaiden omistuksestani. Vielä en kuitenkaan halua luopua niistä, koska olen aika lailla omillani. Välittömän myynnin sijaan toivon Nokian Renkaan osakkeen nousevan tulevaisuudessa selvästi tilanteen tasoittuessa Venäjällä.

Tähän loppuun täytyy vielä todeta, että myynti ei ollut minkäänlainen kannanotto Sampoa kohtaan. Päinvastoin, osake olisi varmasti ollut hyvä kiinnipidettävä ja osinkoakin se olisi erittäin todennäköisesti tarjonnut. Toivon silti Nokian ja Revenion osoittautuvat vielä paremmiksi sijoituskohteiksi pidemmällä tähtäimellä.

Kommentit

 1. jussi says

  Sampo on Helsingin pörssin kenties laadukkain yritys. En ymmärrä miksi sijoitit nämä rahat Nokiaan, joka on osoittanut olevansa huonolaatuinen yritys, ja Revenioon, joka on pieni lilliputti terveysmarkkinoilla.

  Suosittelisin ennemminkin SAP:a Saksasta ja Novoa Tanskasta, jos haluat laatua ja varmuutta sijoituksille pitkällä tähtäimellä.

  • Piensijoittaja says

   Terve Jussi!
   Voihan se olla, että tämä(kin) oli pöljä liike, mutta aika näyttää miten käy.

   Nordean osuus salkustani on jo yksistään melkein 13%, joten ajattelin tämän riittävän tästä yhteenliittymästä.

Jätä kommentti

*