Levi katosi Googlesta?

Olin menossa Levin sivuille katsomaan talveksi majoitusta ja “navigoin” sinne hyvin yleisellä tavalla kirjoittamalla Googleen Levi.

Haun tein 5.11.2014 klo 20.20.

Jostain ihmeen syystä Google ei kuitenkaan tarjoa virallista Levin sivua ainakaan ensimmäisellä sivulla. Kyseessä ei ole myöskään minulle muokattu hakutulos, koska tein haun kahdella eri päätelaitteella Googleen kirjautumattomana ja puhtaalla selaimella.

Kun katsoo Googlesta mitä Levin sivusta on indeksoituna haulla site:www.levi.fi, niin ensimmäiset tulokset näyttävät oleva eri kieliversioita. Robots.txt:ssä estoa ei ainakaan ole tehty.

Bing sentään löytää Levin virallisen sivun toisena hakutuloksena.

En tiedä todellakaan mitä tuolla on tapahtunut vai onko kyseessä joku hetken häiriö. Hurjalta tuntuisi, jos tuo olisi jotenkin itse saatu aikaan sivuston muutoksilla. Vielä hurjemmalta tuntuisi, jos kyseessä olisi Googlen rangaistus. Joka tapauksessa ainakin omasta mielestäni Levin sivut ovat uudistuneet jossain vaiheessa.

Johtuupa ongelma mistä vaan, on kyseessä varmasti kallis murhe ongelman jatkuessa yhtään pitempään etenkin juuri tähän aikaan alppihiihdon maailmancupin lähestyessä.

Seuraan tilanteen kehittymistä mielenkiinnolla.

Lisäys: Etsin asiasta huvikseni lisätietoa ja Levin Twitter-tilin perusteella sivusto on uudistettu muutama päivä sitten. Suurena Levin ystävänä toivon, että tuolla ei ole mokattu ja pahasti.

Kommentit

 1. Äsken googletin hakusanalla “Levi” ja hakutuloksista löytyi ekalta sijalta tuo http://www.levi.fi ja toiselta sijalta Forecan säätiedot Leviltä. Tällaiset hakutulokset siis Porvoossa pöytätietokoneelta katsottuna. 🙂

  • Piensijoittaja says

   Nyt tilanne näyttää taas tosiaan palanneen entiselleen. Tämän kirjoituksen jälkeisenä aamuna virallinen sivu oli vielä kadoksissa, mutta 6.11. illalla tilanne oli palannut entiselleen.

   Sinällään kiinnostaisi suunnattomasti tietää mitä tuolla on tapahtunut. Sivun uudistus ja samanaikainen katoaminen Googlesta pistää aina epäilemään, että uudistuksessa on mokailtu pahasti.

   Itselläni on semmoinen mielikuva, että olisin aina päätynyt Levin sivuille termillä “levi majoitus”, mutta nyt tuo ei ainakaan löydä Levin sivua. Kyllä tuolla on mokattu huolella ainakin uudelleenohjausten kanssa, koska vanhat osoitteet ohjaavat vaan sivua ei löydy -sivulle.

   Uusi varaamo ei näytä nopealla vilkaisulle oikein hakukoneystävälliseltä ratkaisulta alkaen jo ihan titlestä.
   http://varaamo.levi.fi/shops/acc/(S(zycrps123dq15s0tcgevl5h4))/levi/frontpage.aspx?id=0&acctypes=DP
   Löytyyhän tuolta muutakin keskeneräistä: http://varaamo.levi.fi/

   En kerta kaikkiaan ymmärrä miten vuonna 2014 näiden asioiden kanssa voidaan mokailla näin kuin näyttäisi tapahtuneen.

   • Vaikka nyt onkin iäkkäämpi artikkeli, niin täytyy kommentoida että edelleen näin pari vuotta myöhemmin ongelmia on uudelleenohjausten kanssa sivustouudistuksessa. Aina ei webbisivumyyjät osaa tai ymmärrä, välillä ostaja ei tiedä vaatia. Ja välillä tehdään itse, eikä tiedetä. 🙂

Jätä kommentti

*