Yksi pieni esimerkki hakukoneiden huomioimatta jättämisestä

Olisi helppo kuvitella, että 2010-luvulla jokainen yritys osaisi huomioida verkossa toimiessaan myös hakukoneet. Välttämättä tätä osaamista ei kuitenkaan ole edes kaikissa isoissa yrityksissä, mutta ainakin kumppaneilta osaamista pitäisi löytyä.

Talouselama

Hakukoneiden huomioimisella en välttämättä tarkoita edes esimerkiksi sen syvällisempää hakukoneoptimointia. Vähintään perusasioista pitäisi kuitenkin huolehtia.

Omassa elämässäni olen törmännyt kuitenkin hiljattain kahteen esimerkkiin, jossa olen alkanut epäillä omaa uskomustani. Levin tapauksesta kirjoitin jo muutama viikko sitten ja hiljattain törmäsin toiseen, pieneen, mutta omalla tavallaan hauskaan tapaukseen.

Mietin Talouselämän tilaamista ja luonnollisesti päätin hakea tietoa Googlen kautta. Kirjoitin Googleen hakufraasiksi ”talouselämä tilaus”. Tällä hakukerralla ensimmäiset kolme ”hakutulosta” olivat AdWords-mainoksia. Ensimmäinen orgaanisen haun hakutulos oli kyllä Talouselämän palvelusta löytyvä tilausasioihin liittyvä sivu, mutta valitettavasti se oli sivu, jota kautta voidaan perua tilaus. Toinen varsinainen hakutulos oli sitten oikea tilaussivu.

Sinällään varmasti suurin osa ”talouselämä tilaus” haun tekevä on nimenomaan harkitsemassa Talouselämän tilaamista. Näin tilauksen perumissivun esille tuleminen hakukoneissa tällä fraasilla ei varmasti saa hirveästi aikaan ylimääräisiä peruutuksia. Itse kukin voi kuitenkin arvioida antaako perumissivun tuleminen ensimmäisenä hakutuloksena jonkinlaisen viestin tilausta harkitsevalle?

Tein haun puhtailla tietokoneen ja puhelimen selaimella ja järjestys oli molemmilla laitteilla sama. Lisäksi törmäsin tähän samaan asiaan jo jonkin aikaa sitten, joten mikään yksittäistapaus haun järjestys ei ole.

Ihmettelenkin eikö Talouselämässä ole huomattu asiaa vai onko asia huomattu, mutta siitä ei ole välitetty.

Luonnollisesti kyseessä ei ole mikään valtavan iso ongelma. Silti kyseessä on mielestäni asia, joka pitäisi laittaa kuntoon. Onhan se nyt tavallaan koomista, että yrityksen tuotteesta tietoa ostomielessä etsivälle annetaan ensimmäiseksi sivu, jossa ohjeistetaan tuotteesta luopuminen.

Kommentit

 1. Hei, minua kiinnostaisi myös ohjeet että miten parantaa näkyvyyttä googlen hakutuloksissa. Mitä voin itse tehdä hyväkseni jos käytän blogspotia?

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Kirjoittelen jossakin vaiheessa noistakin asioista. Hyvä yleisohje lienee, että laadukas sisältö ja aktiivinen päivitystahti ovat parasta hakukoneoptimointia, vaikka toki perusasiatkin kannattaa laittaa kuntoon.

   Oletko muuten ajatellut siirtyä WordPressiin ja omaan domainiin? Itse aloitin aikanani bloggaamisen eräällä toisella blogilla blogspotissa, mutta siirryin hyvin pian omaan domainiin ja valitsin WP:n alustaksi. Tätä ei ole tarvinnut katua.

   Tulee vaan mieleen, että jos sinullakin tarkoitus pitää blogia ainakin seuraavat 30 vuotta, niin jossain vaiheessa muutos on varmasti ajankohtainen. Sitä helpompaa muutos on, mitä aikaisemmin sen tekee.

Jätä kommentti

*