Viime vuonna sivustojen mainostuloissa uusi ennätys

Olen jo jonkin aikaa aikonut kirjoittaa viime vuoden mainostuloista. Nyt pääsin tekemään kirjoituksen kun kaikki TradeTrackerin* mainostajat saivat viime vuoden myynnit käsiteltyä ja tiedän tuloni tarkalleen.

Yhteensä tienasin viime vuonna 6 104,39 euroa mikä on uusi ennätykseni vuositasolla. Aiempi ennätys oli vuodelta 2013 jolloin tienasin noin 4 400 euroa.

Minulla on ollut muutamia sivustoja vuodesta 2009 saakka ja tänä aikana olen tienannut yhteensä 21 890,85 euroa vuoden 2014 loppuun mennessä.

Koska jossittelu on aina kivaa, mietin aina välillä sitä miksi en tajunnut aloittaa sijoittamista viimeistään jo vuonna 2009. No, tavallaan tästä aiheesta olen kirjoittanut omankin kirjoituksen Milloin sijoittaminen kannattaa aloittaa.

Viime vuoden tuloista affiliate-tulojen osuus oli noin 80 prosenttia ja Google Adsensen osuus noin 20 prosenttia.

Tulot tulevat tosiaan pääosin kolmelta eri sivustolta. Toistan tätä samaa asiaa aina aiheesta kirjoittaessani. Näin kenellekään ei jää semmoista kuvaa, että pelkästään tämä blogi toisi näinkin suuren tulot.

Tarkemmat kuukausikohtaiset tulot löydät sivulta Affiliate- ja AdSense-tulot.

Kun affiliate-tuloja tarkastelee lähemmin, niin datasta löytyy muun muassa seuraavia asioita:

 • Päiväkohtainen ennätys affiliate-tuloissa oli 169,19€.
 • Yli 100€ päivässä tienasin kolmena eri päivänä.
 • Yli 50 euroa tienasin kolmenakymmenenä eri päivänä.
 • Ilman affiliate-tuloja jäin 123 päivänä.

AdSense-tuloja tarkastellesa löytyy kaksi merkittävää asiaa.

 • Päiväkohtainen ennätys Adsense-tuloissa oli vain 9,45 euroa.
 • Toisaalta Adsense-tuloja tuli jokaisena päivänä.

Kuten yllä olevasta voi päätellä, AdSensen kautta tulovirta on paljon tasaisempaa mutta huomattavasti pienempää.

Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen tuloihin. Jos saan tuloni kasvamaan tämän vuoden aikanakin hyvin, niin joudun päättämään miten toimin jos tuloni ylittävät 8 500 euron rajan. Keskimäärin tämä tarkoittaisi kuukaudessa noin 708 euron tuloja, joten ihan hirveän kaukana en enää ole rajasta. Viime vuoden kuukausikohtainen keskiarvoni oli 508,70 euroa ja parhaimpana kuukautena tuloja tuli 707,09 euroa.

Tällöin tulot ylittäisivät siis niin sanotun arvonlisäverottoman vähäisen toiminnan rajan. En ole vielä tutustunut asiaan tarkemmin, mutta käsittääkseni joudun tällöin perustamaan oman yrityksen mainostulojen takia.

Asiaan täytyy tutustua huolella ja miettiä oman yrityksen hyviä ja huonoja puolia. Huonoista puolista tulee lähinnä mieleen se, että miten minulle kävisi jos joutuisin työttömäksi ja minulla olisi vähän tuottava yritys sivutuloja varten.

Työttömyyttä en kyllä oikein osaa pitää mahdollisena. Näinä aikoina taitaa olla kuitenkin muitakin itseään korvaamattomina pitäneitä kavereita, joille työttömyys on tullut jo vastaan. Tämän takia tämäkin asia pitää miettiä huolella.

Joka tapauksessa suosittelen muitakin blogin pitäjiä pitämään mainontaa sivuillaan. Adsenseäkin toki kannattaa kokeilla, mutta ainakin itselläni toimii TradeTracker* paljon paremmin.

Mainonnan huono puoli on, että kaikki lukijat eivät siitä pidä. Itsellenikin on tullut negatiivista palautetta esimerkiksi tämän blogin mainonnasta ja olen myös asiaan reagoinut. Tästä enemmän kirjoituksessani Blogista lukijaystävällisempi – kelluva mainos pois.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Onpas mielenkiintoista kerrankin löytää sivu jossa mainostulot kerrotaan suoraan. itse aloitin bloggaamisen marraskuussa 2014 eli olen tuore bloggari ja minulla on viitisen nettisivua jotka tuottavat yhteensä 200-800 euroa/kk mikä mielestäni aloittelijalle hyvin! Mielenkiintoinen on myös tieto että pitäisi perustaa yritys mainostuloille jos ne ylittävät säännöllisesti tuon 708 euroa.

  Tervetuloa tutustumaan alkeelliseen blogiini.

 2. taitska@gmail.com says

  Hei

  Sivustollasi on aika vähän mainoksia, joten tuottavatko nuo nykyiset mainokset vieläkin n. 6000€/v? Tyttärelläni on joitakin tradetrackerin mainoksia sivustolla ollut vuoden mutta ei yhtään tuloja. Lukijoita hänellä on n. 200-300/kk. Kumma homma..osaatko neuvoa (sivu http://www.sanniijuliaa.blogspot.fi)

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Minun tuloni eivät tule pelkästään tältä sivulta, vaan omistan useampia sivustoja. Nyt tulot ovat olleet vähän laskussa johtuen siitä, että sivuston aktiivinen ylläpitäminen on jäänyt vähemmälle.

   Muutamia asioita tyttösi blogista.

   Kävijämäärä on hyvin pieni ja mainonnan tuottomahdollisuutta voi miettiä seuraavasti.

   – Lukijoita kuukaudessa 200.
   – Tuolla mainosten sijoittelulla mainoksia klikkaa ehkä vain 1-2% lukijoista eli neljä lukijaa.
   – Mainoksia klikanneista ehkä noin 2-6% konvertoi eli ostaa kaupasta jotakin. Neljästä lukijasta tämä olisi kuukaudessa enintään 0,25.

   En tunne tarkemmin muotipuolta tai noita verkkokauppoja, mutta yllä olevat luvut antavat jonkinlaista suuntaa.

   Nopeasti katsottuna mainoksia blogissa on vain sivupalkissa aika alhaalla ja sivun lopussa. Mainoksia kannattaa tuoda lähemmäksi sisältöä ja käyttää etenkin tekstin sisällä teksimainoslinkkejä, jos niitä ei ole jo käytetty.

   Muuten kävijämäärän kasvattaminen vaatii vain hyvän sisällön säännöllistä tuottamista, aktiivisuutta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja muissa blogeissa kommentoimalla jne.

   Lisäksi toki kannattaa miettiä miten yksittäisen kirjoituksen saa näkymään mahdollisimman hyvin hakukoneissa jne.

   Pahoittelut ympäripyöreästä vastauksesta, mutta tämä on aika laaja aihepiiri.

 3. taitska@gmail.com says

  Hei

  kiitos neuvoista! Tästä oli apua myös omaan blogiini, jota vasta kuukausi sitten aloittelin http://www.omatrahani.blogspot.com. Blogiani ei ole vielä hyväksytty Adsenseen, mutta yritän uudelleen muutaman kuukauden päästä. Tradetracker mainoksia laitoin pari erilaista.

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Mukavaa, jos tästä oli apua.

   Sivullasi ei taida muuten olla Google Analyticsiä käytössä. Jos näin on, niin se kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön.

Jätä kommentti

*