Varsinaisen työn ja sivutyön yhdistäminen

Varsinainen työni on asiantuntijatehtävä lähellä IT-alaa olevassa tehtävässä kohtuullisen isossa yrityksessä. Tätä työtä teen tavallisesti pääasiassa arkisin klo 8-16 välillä.

Tätä ”sivutyötäni” erilaisten sivustojen kanssa teen sitten iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.

En ole töissä koskaan maininnut, että minulla on erilaisia sivustoja ja ansaitsen sivutuloja niiden avulla. Suoraan sanottuna en ole edes selvittänyt olenko toiminut väärin vai oikein näin toimiessani. Tähän linjaukseen olen päätynyt ihan sen takia, että en halua kertoa liikaa tavallaan henkilökohtaisista asioista työkavereilleni.

Joka tapauksessa olen toiminut tässä asiassa mielestäni vähintään moraalisesti oikein. Jos varsinainen työni vaatii joustamaan esimerkiksi ylitöiden tai matkustelun takia, niin asetan tämän aina etusijalle. Lisäksi minulla on tiukka linja sen suhteen, että en koskaan käytä työaikaani sivutöihin liittyviin asioihin.

Itse asiassa pidän tämän suhteen niin tarkkaa linjaa, että en koskaan esimerkiksi edes avaa omia sivustojani varsinaista työtä tehdessäni.

Tämä sopii muutenkin hyvin perinteiseen työmoraaliini. Itse suhtaudun työhön siten, että töissä tehdään töitä, enkä seuraa esimerkiksi omaa FB-profiiliani työpäivän aikana. Näin siitä huolimatta, vaikka käytänkin esimerkiksi Facebookia töissäkin.

Edellä olevalla en yritä kuitenkaan sanoa, etteikö monissakin tehtävissä esimerkiksi oma Facebook-profiili voisi olla tärkeä osa työtä. Mielestäni kuitenkin osalle ihmisistä työstä on tullut asia, jonka kyllä pitäisi joustaa ja sallia esimerkiksi Facebookissa notkuminen. Tästä huolimatta omassa joustamisessa on tekemisestä.

En siis käytä työaikaani sivutyöhon, joten tämän suhteen ongelmaa ei tule. Toki voi miettiä kuitenkin sitä, että väsytänkö esimerkiksi itseäni sivutöillä ja tämä sitten näkyisi jotenkin suorituksessani töissä, No, tämä huono puoli oli oikein keksimällä keksitty, enkä koe näin käyvän omalla kohdallani. Jostain syystä oikeastaan pidän näiden sivujen kanssa toimimisesta ja kai se on minulle jonkinlainen harrastus. Näin siitä huolimatta, vaikka meno onkin ollut vähän väsyneempää viime aikoina.

Yllä olen yrittänyt miettiä mitä huonoja puolia sivutyöstäni voisi olla niitä löytämättä. Loppuun onkin paikallaan todeta, että koen sivustojen ylläpitämisen kautta oppivani erittäin paljon asioita joita voin viedä myös työhöni.

Esimerkiksi jo ihan kirjoittaminen on tärkeä taito monelle työelämässäkin, vaikka itsellänikin on kyllä kehitettävää tämänkin suhteen.

Jätä kommentti

*