Uusi tavoite sijoittamiselle on raha, paljon rahaa

Kun yritimme kerätä rahaa lapsen harrastusta varten sijoittamalla, oli motiivi selvä. Tämä auttoi myös jaksamaan sivustojen ylläpitämisen kanssa, kiitos kohtuullisten affiliate-tulojen.

Nyt kun rahaa lapsen harrastukseen ei enää todennäköisesti tarvitse kerätä, on minun ollut hankala päättää miksi haluan sijoittaa ja mistä löydän motivaatiota sivujen ylläpitämiseen. Osaltaan kirjoitankin tämän kirjoituksen kirkastaakseni asiaa itselleni.

Eläkeikä tai koulutus motiivina?

Usko Suomen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuteen ei ole kovin suuri. Periaatteessa sijoittamisen motiivina voisi toimia eläkettä varten varautuminen. Tähän ei ole kuitenkaan enää kuin noin 25-30 vuotta, joten varautuminen olisi viisasta. Toisaalta taas tämä tuntuu kuitenkin kovin kaukaiselta. Muutenkaan en haluaisi tavallaan elää eläkettä odottaen.

Näin siis eläkeikään varautuminen ei toimi motiivina, joten jotain muuta pitää keksiä. Periaatteessa myös lasten koulutusta varten voisi säästää, mutta ei kait Suomi muutu niin paljon noin kymmenessä vuodessa, että tämä olisi tarpeellista?

Luonteeltani olen kuitenkin semmoinen, että tarvitsen jonkin motiivin toiminnalleni.

Rahaan itsessään minulla on jotenkin kaksijakoinen suhde. Tavallaan tekisi mieli sanoa, että raha ei ole tärkeää, mutta toisaalta taas haluaisin kuitenkin monia asioita mitä raha mahdollistaa.

The Dot Com Lifestyle

John Chow on amerikkalainen kaveri, joka tienaa internetin avulla huomattavia summia.
Chow on lanseerannut termin “The Dot Com Lifestyle”, jonka määrite löytyy alta. Tässä on kiteytetty hyvin asiat, mitä haluan rahalta.

“The three main benefits to living the Dot Com Lifestyle is time freedom, money freedom, and location freedom.”

The Dot Com Lifestyle

Kirjoitan tätä kirjoitusta sunnuntaina 6.8. ja huomenna olisi edessä paluu töihin loman jälkeen. Näin tämä on juuri se hetki jolloin ajatus siitä, että voisi valita itse milloin, kuinka paljon ja missä työskentelee, tuntuu enemmän kuin houkuttelevalta.

Lisäksi meillä tapahtui pieni vesivahinko taloyhtiössämme ja hetkellisesti olimme tilanteessa, jossa jouduimme miettimään onko koko taloyhtiössä vakava ongelma kosteuden kanssa. Tämä sai tajuamaan sen kuinka turvaton olo siitä tulee, jos esimerkiksi asuntoon joutuisi laittamaan yllättäen rahaa kymmeniä tuhansia euroja, eikä tämmöisiä rahoja toki ole olemassa.

Näiden syiden takia tunnen tällä hetkellä erittäin motivoivaksi saada hankittua mahdollisimman paljon rahaa sijoittamiseen etenkin affiliate-markkinoinnin avulla.

Tavoitteen konkretisoiminen

Paljon rahaa ei ole kovin konkreettinen tavoite, joten päätin määrittää itselleni numeraalisen tavoitteen. Olen seurannut jo vuodesta 2013 saakka sitä miten paljon meillä on rahaa kun asuntolainasta vähentää käteisen ja sijoitukset. Tällä hetkellä tilanne on 55 000€ euroa miinuksella. Vuodesta 2013 tilanne on muuttunut keskimäärin 889 eurolla kuukaudessa.

Päätinkin asettaa ensimmäiseksi tavoitteeksi saavuttaa elokuuhun 2020 mennessä sen, että kokonaistilanteemme 35 000 euroa plussalla. Tällä tarkoitan sitä, että jos asuntolainaa on tällöin jäljellä esimerkiksi 70 000 euroa, niin meillä olisi rahaa ja sijoituksia kaikkiaan 105 000€.

Kaikkiaan tänä aikana pitäisi siis saada rahaa asuntolainaan / sijoituksiin 90 000 euroa, mikä tarkoittaa noin 2 500€ kuukaudessa ilman mahdollista tuottoa.

Mikäli saavuttaisin tänä aikana rahoille viiden prosentin tuoton, tarkoittaisi se sitä, että rahaa pitäisi saada sijoituksiin 2 325€ kuukaudessa. Toisaalta taas tämä meinaisi sitä, että kaikki rahat menisivät sijoituksiin, mikä ei ole realistista, koska asuntolainaakin pitää maksaa.

Näin siis asetan tavoitteeksi tuon 2 500€ kuukaudessa ja tein tätä varten taulukon, jossa seuraan etenemistä.

Tavoite on äärimmäisen kova ja se vaatii tulojen selvää kasvattamista. Lisäksi tämä summa ei luonnollisesti takaa vielä minkäänlaista vapautta, eikä valitettavasti ole missään nimessä paljon. Tärkeintä tässä onkin haastaa itseni ja saada tekemään taas työtä tulojen kasvattamiseksi. Jos onnistun tässä, niin jatkossa tavoitetta voi sitten kasvattaa.

Mitä tavoitteen saavuttaminen vaatii?

Kummallakin meistä on ihan kohtuulliset työpaikat, mutta mitään kovin suurta palkan nousua on turha odottaa. Itselläni tämä voisi olla realistisempaa, mutta se vaatisi vähän erilaisemman roolin ottamista, eikä tämä kiinnosta.

Näin tavoitteen saavuttaminen onnistuu helpoiten kasvattamalla affiliate-tuloja. Jossain vaiheessa tulee vastaan myös oman yrityksen perustaminen tätä varten, koska arvonlisäveron alaraja tulee vastaan.

Kirjoitan myöhemmin kirjoituksen siitä miten meinaan kasvattaa affiliate-tuloja.

Kommentit

  1. Mielenkiintoisia tavoitteita. Itselläni oli aikoinaan tavoite kirjoittaa kirja. Kirja tai kirjat ovat yhä kesken. Jotain on tullut julkaistua, mutta varsinainen unelmakirja on yhä hyllyllä.
    Elämä on täynnä tavoitteita, jotka eivät välttämättä toteudu, mutta joihin pyrkiminen on kiehtovaa. Ne antavat elämän sisältöä. Toisille elämän sisältö on raha, toisille se on jotain muuta.
    Meillä kahdella näyttää olevan se ero, että itse olen rahallisesti menestynyt, mutta tekstiä olen tuonnut esille vähemmän – tai sellaista tekstiä, joka ketään kiinnostaisi. Sinun kohdallasi näkyy olevan hieman toisinpäin, mutta toisaalta ihmisten elämät ovat erilaisia. Elämässä ei itse asiassa ole tärkeää, millä tavalla toisilla ihmisillä on sujunut, vaan se, että itse saa elämässään sitä, mitä kaipaa – sillä kukaan ei elä elämää puolesta, sen pitää elää ihan itse.
    Pidän peukkua, että saavutat nykyisen tavoitteesi. 🙂 Mutta muista, että liian innokkaasti ei abstraktien toiveiden perään kannata juosta, vaan elämää itse kannattaa katsella ja miettiä.

Jätä kommentti

*