Twitter-analytiikka – nice to know -tietoa twiittaajille

Jostain ihmeen syystä en ole aikaisemmin ottanut käyttööni Twitter Analytic -palvelua. Nyt kuitenkin päätin tutustua palveluun ja kirjoittaa samalla ylös ensimmäiset kokemukset.

Twitter Analytics -palvelu on ollut käytössä jo noin vuoden kaikille käyttäjille, joten kyse ei ole mistään uutuudesta. Mainostajille palvelu on ollut käytettävissä jo tätä ennenkin.

Twitter-analytiikan käyttöönotto

Twitter-analytiikan käyttöönotto onnistuu yksinkertaisesti menemällä osoitteeseen https://analytics.twitter.com/ ja kirjautumalla palveluun Twitter-tunnuksilla.

Osalle käyttäjistä Twitter on ilmoittanut aloittavansa datan keräämisen kirjautumisen jälkeen. Osalla taas on ollut dataa jo valmiina kerättynä. Itsellänikin oli kirjautumisen jälkeen dataa jo useamman kuukauden ajalta.

Vaikka et olisikaan innostunut palvelusta ainakaan tässä vaiheessa, suosittelen silti kirjautumaan palveluun edes kerran. Näin tiedon keräämisen aloittaminen varmistuu ja dataa on tarvittaessa käytössä.

Selkeä käyttöliittymä ja hyödyllistä tietoa

Perusmuodossaan Twitter-analytiikka näyttää kuukausittain perustietoa twiiteistä. Näkymässä kerrotaan kyseisen kuukauden suosituin twiitti, suosituin uusi seuraaja ja twiittien määrä, näyttökerrat, profiilin katselut ja uusien seuraajien määrä.

Klikkaamalla näytä kaikki twiittaustoiminta -linkkiä listataan kaikki kyseisen kuukauden twiitit. Tässä yhteydessä kerrotaan yksittäisen twiitin näyttökerrat, toiminnat ja toiminta-aste. Toiminnalla tarkoitetaan esimerkiksi twiitin linkin klikkaamista, uudelleentwiittausta tai vastausta.

Tarkempaa tietoa twiittien suosiosta saa viemällä datan ulos CSV-muodossa. CSV:ssä on eroteltuna jokainen toiminta omakseen. Täältä näkee esimerkiksi sen kuinka monta kertaa jokainen twiitti on saanut aikaan käyttäjäprofiilin klikkauksen.

Ainakaan itse en onnistunut viemään CSV-muotoon kuin vain 91 päivän tilastot kerralla. Olisi ihan mukava, jos koko historian pystyisi työntämään kerralla ulos esimerkiksi Excel-pyörittelyä varten.

Välilehdeltä Seuraajat saa yleistietoa omista seuraajista. Itselläni on seuraajia tällä hetkellä 645, mikä on mielestäni uskomattoman iso määrä.

Omista seuraajistani 91% on miehiä ja suurin kiinnostuksen kohde on Liiketoiminta ja uutiset 74%:lla. Sijoittaminen on 51 prosentilla seuraajista kiinnostuksen kohteena.

Lisäksi Seuraajat-välilehdeltä selviää muun muassa se, että ehdottomasti suurin osa seuraajistani tulee Suomesta. Tämä on hyvin luonnollista suomen kielellä operoidessa.

Nice to know tietoa taviksille – tavoitteellisimmille enemmänkin

Mielestäni jokaisen edes kohtuullisen säännöllisesti twiittavan kannattaa tutustua Twitter-analytiikkaan. Niin sanotuille taviksillekin analytiikka tarjoaa paljon mielenkiintoista nice to know –tietoa.

Tavoitteellisemmin twiittaaville analytiikka-osio tarjoaa erittäin paljon hyödyllistä tietoa. Täältä pystyy analysoimaan hyvin esimerkiksi sitä minkälaiset twiitit näyttävät kiinnostavan ja ohjaavan omille sivulle liikennettä. Pidemmän ajan trendiä seuraamalla voi puolestaan päätellä minä päivänä twiitit tavoittavat eniten lukijoita jne.

Kaiken kaikkiaan Twitter-analytiikka on nopeasti omaksuttava, mielenkiintoinen palvelu Twitterin käyttäjille.

Kommentit

  1. Hyvä vinkki! Kävin vääntämässä analytiikan päälle. Täytyy tutustua tarkemmin, kunhan dataa ehtii kertyä vähän enemmän.

    • Piensijoittaja says

      Mukavaa, jos tästä kirjoituksesta oli hyötyä!

      Kannattaa tutustua tosiaan. Ihan mielenkiintoista tietoa tuolta saa. Esimerkiksi tästä kirjoituksesta kertova twiitti on saanut tänään aikaan 25 linkin klikkausta ja kaksi käyttäjäprofiilin klikkausta. Ihan suosittu twiitti siis muihin minun twiitteihin verrattuna.

  2. Kiitti vinkistä! En ollut tätä ennen huomannut, mutta näköjään oon tilin avaamisen yhteydessä sen aktivoinut, kun dataa on alusta asti 🙂

    Mukavaa syksyä!

  3. Piensijoittaja says

    Tämä näyttää tosiaan toimivan siten, että osalla palveluun ensimmäistä kertaa kirjautuvista on dataa valmiina ja osalla kerääminen alkaa siitä hetkestä.

    Kannattaa siis käydä kirjautumassa kerran, vaikka aihe ei kiinnostaisikaan tällä hetkellä.

    Mukavaa syksyä!

Jätä kommentti

*