Tammikuussa rahaa riitti sijoituksiin

Kirjoitin tammikuun alussa kirjoituksen Sijoitukset tulojen perusteella – ei tavoitteen. Tällöin päätin, että en jatka orjallisesti sijoitustavoitteeni mukaista sijoittamista kuukausittain. Tämän sijaan sijoitan rahaa sen mukaan mitä sitä jää sijoituksiin kuukausittain.

Pidemmän päälle sijoittamiseen ei luonnollisesti voisi edes käyttää rahaa enemmän kuin sitä on käytettävissä. Tässä voisi kuitenkin kikkailla vaikka asuntolainan lyhennysvapailla, mutta näillä markkinoilla en uskalla tähän mennä.

Joka tapauksessa tammikuu meni ihan hyvin eli rahaa jäi sijoituksiin. Kaikkiaan rahaa tuli sisään tammikuussa 7 409 euroa ja sitä meni 7 227 euroa. Erilaisia sijoituksia menoissa oli 1739 euroa ja sijoitusten myynneistä tuli rahaa 992 euroa. Näin siis sijoitin tammikuussa uutta rahaa 747 euroa, mikä vastaa aika lailla tavoitettani.

Tammikuun sijoitukset jakautuivat suunnilleen seuraavasti.

 • Osakkeet 1 000 €
 • Indeksirahastot 650 €
 • Aktiiviset rahastot 15 €
 • ETF:t 150 €

Kun tuloista ja menoista jättää sijoittamiseen liittyvät tulot ja menot pois, tienasimme tammikuussa 6 417 euroa ja menoja oli 5 488 euroa. Valitettavasti palkkatulot eivät ole näin suuret, vaan tuloja tuli myös affiliate-tuloista, lasten sairaskuluvakuutusten palautuksista ja erään lasten esineen myynnistä.

Sinällään tammikuussa oli huolestuttavaa menojen osuus, koska normaalisti rahaa ei tule sisään näin paljon kuukausittain.

Alla tammikuun isoimmat menot

 • Asunto 1 746 €
 • Ruoka ja ulkona syöminen 1 264 €
 • Lasten harrastukset 750 €
 • Auto 683 €

Näin ei tarvitse ihmetellä, kun menoja on yhteensä 5488 euroa. Jo yllä mainituista neljästä asiasta tulee menoja 4 443 €.

Normaalisti autoon ei mene noin paljon, mutta nyt auton kuluissa on yksi korjaus ja yksi huolto. Asuntoon liittyvissä kuluissa on puolestaan melkein 400 euron sähkömaksu. Onneksi sähkölaskuakaan ei tule ihan joka kuukausi.

Helmikuu näyttää ainakin tulojen suhteen paljon heikommalta, mutta katsotaan miten käy. Lisäksi maksoin helmikuun alussa yli 1000 euron lisäveron. Näin menoja riittää varmasti helmikuussakin.

Kommentit

 1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. On jännä lukea, miten ihan tavallisen perheen tuloillakin voi saada kerättyä noin paljon sijoittamiseen. Tästä saa kummasti motivaatiota!

  • Piensijoittaja says

   Terve
   En tiedä onko tämä nyt niin erityisen paljon, mutta yritetään:) Tammikuussa oli tosiaan vielä paljon ylimääräisiä tuloja. Normaalit palkkatulot ovat noin 4 500 – 5 000 euroa kuukaudessa (netto).

Jätä kommentti

*