Sijoitukset tulojen perusteella – ei tavoitteen

Kesäkuusta 2013 saakka olen sijoittanut keskimäärin 704 euroa kuukaudessa sijoitustavoitteeni mukaisesti.

Viime vuoden loppupuolella jouduin kuitenkin myymään sijoituksiani muutamalla tuhannella eurolla. Huomasinkin, että viime vuonna kulutimme rahaa keskimäärin kuukaudessa 365 euroa enemmän kuin olemme tienanneet.

Selvää on, että tästä eteenpäin emme voi kuluttaa enemmän rahaa kuin sitä on. Tämän takia päätin toistaiseksi muuttaa sijoittamistapaani seuraavasti. Jatkossa sijoitan muutamaan jäljellä olevaan ETF:ään ja Nordnetin kuluttomaan indeksirahastoon noin 200 euroa kuukauden alkupuolella. Kuun loppupuolella lasken kyseisen kuukauden tulot ja menot yhteen ja ylimääräisillä rahoilla teen lisäsijoituksia. Välttämättä en osta joka kuukausi kuitenkaan mitään muuta kuin ETF- ja indeksirahastoja, jotta saisin kerättyä edes vähän isomman summan osakeostoihin.

Jatkossa kirjoitan aina kuukauden lopussa kirjoituksen, jossa kerron kuinka paljon onnistuimme laittamaan rahaa sijoituksiin.

Tällä tavalla emme joudu toivottavasti enää tilanteeseen, jossa sijoituksia on pakko myydä pois saadaksemme rahaa peruselämiseen. Toisaalta näinkin voi käydä kun tavoitteena ei ole pitää muutama tuhatta euroa suurempaa vararahastoa.

Joka tapauksessa pyrimme edelleen pysymään pitkässä juoksussa tavoitteessa. Viime vuoden tyyliin jatkamalla se ei kuitenkaan onnistu, joten tuloja täytyy saada lisää tai sitten menoja on pienennettävä.

Säästämisen hankaluudesta olen kirjoittanut jo aiemminkin, mutta täytyy vielä miettiä olisiko menoille tehtävissä jotakin.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Hei, sinun kannattaa muuttaa jotain sivussasi, sillä tällä hetkellä F-secure valittaa että sivusi ei ole turvallinen eikä suosittele että sivulla vierailisi.

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Kiitoksia vinkistä! Testasin sivua parillakin koneella, joissa on F-Secure, enkä saanut tämmöistä ilmoitusta. Kävijöitäkin on käynyt tänään normaalisti.

   Liekkö kyseessä ollut joku hetken häiriö vai vieläkö ongelma toistuu sinulla?

   Periaatteessa sivulla ei ole mitään semmoista, jonka pitäisi aiheuttaa ongelmia. Muutamia bannereita tulee iFrameen TradeTrackerilta, mutta en usko syyn olevan niissäkään.

   • Ensinnä: Hyvä artikkeli, vaikka itse olenkin sijoittamisen aloittelija ja suurin osa postauksesta meni ohi 🙂 pitää perehtyä enemmän asiaan.

    Toiseksi: Rakennan työkseni nettisivuja ja kyseinen F-securen ilmoitus tulee todennäköisesti siitä, että F-secure on asetettu normaalia korkeammalle suojaustasolle. Tällä sivustolla ei ole HTTPS suojausta, eikä tarvitsekkaan olla, koska et kerää ihmisten tietoja. Voi olla, että F-secure valittaa HTTPS suojauksen puutetta.

    • Piensijoittaja says

     Voin suositella sijoittamista. Mukava harrastus joka kyllä tällä hetkellä toimii kuin harrastus eli vie rahaa:) No, tästä noustaan vielä ennemmin tai myöhemmin.

     Mietin tuota HTTPS:stä tulevaa ilmoitusta, mutta silloin suurimman osan sivuista pitäisi varoittaa samasta asiasta. No, ehkä kyseessä oli joku hetken ongelma, kun minulle ei ole tullut palautetta muualta.

Jätä kommentti

*