Sijoittamisen jatkamisesta – motiivia pitää vielä kirkastaa

Aloitin tämän blogin pitämisen kesäkuussa 2013. Tällöin tavoitteena oli saada sijoitettua Adsense- ja affiliate-tuloja siten, että 1.6.2019 mennessä rahaa olisi säästössä 50 000€. Nämä rahat oli tarkoitus käyttää lapsen kohtuullisen kalliin lajin mahdollistamiseen tulevaisuudessa.

Tilanne kuitenkin muuttui noin vuosi sitten keväällä. Lapsemme on pikku hiljaa luopumassa lajistaan ja hirveää paloa huipulle ei ole. Todennäköisesti emme siis tarvitse muutaman vuoden päästä rahaa tähän. Lisäksi viime keväänä perheemme tilanne muuttui muutenkin ja otimme molemmat vanhemmat tietyllä tavalla riskin työurallemme. Näiden syiden takia tein etukäteen tyhmäksi epäilemäni päätöksen ja myin salkun tyhjäksi.

No, tyhmäksihän päätös osoittautui ja työuran muutoksetkaan eivät aiheuttaneet mitään ongelmaa. Salkun tyhjentämistä kerkesinkin jo harmittelemaan omassa kirjoituksessaan. Toisaalta, jos ajattelee positiivisesti, niin mielenrauhaa ei voi mitata rahassa. Sitä noin 20 000 euroa tilillä toivat hetkeksi.

Samalla kun myin salkun tyhjäksi, niin lopetin myös tämän blogin ja muutaman muun sivustoni ylläpitämisen. Niille ei kerta kaikkiaan löytynyt siinä elämäntilanteessa aikaa, mutta nyt tässäkin asiassa on tarkoitus aktivoitua uudestaan.

Taloudellisesta tilanteesta

Tällä hetkellä meillä on käteistä noin 16 500 € ja lisäksi sijoitimme tavallaan toiseen työpaikkaan noin 5 000 euroa. Lisäksi olen ihan lähiaikoina ostanut muutamia osakkeita ja rahastoja yhteensä noin 7 000 eurolla.

Asuntolainaa on edelleen noin 80 000 euroa ja muita lainoja ei ole.

Taloudellinen tilanne on siis ihan kohtuullinen ja tulot riittävät tarpeelliseen ja lapsen vielä jatkuvan harrastuksen kuluihin.

Loputtomiin tuota rahasummaa ei luonnollisestikaan kannata makuutta pankkitilillä. Periaatteessa voisimme toki maksaa asuntolainaa pois, mutta jostain syystä tämä ei tunnu hyvältä ratkaisulta. Tätä olen pohtinut aiemminkin omassa kirjoituksessa Asuntolainan maksaminen nopeasti vai sijoittaminen.

Ennen kuin päätän kuinka paljon käytän yllä olevista rahoista sijoittamiseen, pitää selvittää / päättää pari asiaa.

Taloyhtiössämme tapahtui vesivahinko, ja tästä tulee jonkin verran ylimääräistä maksettavaa. Lisäksi auto alkaa olla niin vanha, että jossain vaiheessa eteen tulee vähemmän ajetun auton vaihtaminen.

Kun asunnon ylimääräiset kulut selviävät ja päätämme mitä teemme, autolle, päätän myös kuinka paljon laitamme ”ylimääräisistä” rahoista sijoituksiin.

Sijoittamista on tarkoitus siis jatkaa. Ongelmana on vaan, että en tiedä ihan tarkkaan miksi jatkan sijoittamista selvän tavoitteen puuttuessa, mutta ajatus tästä on olemassa. Siitä kirjoitan seuraavaksi oman kirjoituksen.

Jätä kommentti

*