Shareville – oikeasti hyödyllinen sosiaalisen median palvelu?

Shareville - oikeasti hyödyllinen sosiaalisen median palvelu?

Näkymä Sharevillen TOP-listalta.

Nordnetin asiakkaana pääsin testaamaan sosiaalisen sijoittamisen palvelua nimeltä Shareville. Varsinaisesti palvelu lanseerataan Nordnetin tiedotteen mukaan “pian”. Tarkkaa julkaisuaikatavoitetta en tiedä, mutta voisi kuvitella julkaisun tapahtuvan ennen kesää.

Shareville oli muistaakseni alun perin eräänlainen sijoittamiseen liittyvä sosiaalisen median startup. Nordnet osti palvelun kesällä 2013. Palvelun pääsee ottamaan käyttöön jo nyt Nordnetin kautta ja salkun jakokin toimii. Näin ostos on saatu näin ulkopuolisen silmissä integroitua kohtuullisen nopeasti Nordnetin järjestelmiin.

Lyhyen tutustumisen perusteella kiteyttäisin Sharevillen idean seuraavasti.

 • Shareville on palvelu, johon voi jakaa oman sijoitussalkkunsa ja seurata muiden käyttäjien sijoitussalkkua ja ostoja.
 • Sijoitussalkun jakaminen ei tarkoita sitä, että muut käyttäjät näkisivät kuinka paljon sinulla on rahaa kiinni salkussa tai yksittäisessä osakkeesta. Tämän sijaan muiden salkuista näkee vain kehityksen ja sen mistä osakkeista ne koostuvat.
 • Palvelussa on tarkoitus esiintyä nimimerkillä.
 • Tärkeä osa palvelua on osakkeiden ja ostosten kommentointi.
 • Palvelu kerää TOP-listaa parhaiten tuottaneiden jäsenten salkuista. Lisäksi palvelu luokittelee käyttäjät antamalla tähtiä nollasta kolmeen salkun tuoton perusteella.

Lisää infoa Sharevillestä alla olevalla videolla.

Miten Sharevillen käyttöönotto tapahtuu?

Vielä tällä hetkellä Shareville on tosiaan vain rajatussa testissä. Itse sain palvelun käyttööni Nordnetiltä saamani sähköpostin avulla, jossa oli henkilökohtainen koodi. Shareville-tunnuksen tekeminen ja salkun jakaminen Nordnetin sivujen kautta Nordnetin tunnuksilla kesti korkeintaan muutaman minuutin.

Jatkossa Sharevilleen voi rekisteröityä myös, vaikka ei olisikaan Nordnetin asiakas. Myös Nordnetin asiakas voi rekisteröityä Sharevilleen ilman että jakaa omaa salkkuaan. Niin sanotun premium-jäsenyyden Sharevilleen saa kuitenkin vain jakamalla oman salkkunsa.

Ainakin Sharevillen sivujen perusteella käsitin, että Sharevillen kaikki jäsenyydet ovat nyt ja tulevaisuudessa ilmaisia.

Mitä hyötyä Sharevillestä on sijoittajalle?

Lyhyen tutustumisen perusteella uskoisin tulevaisuudessa Sharevillen yhdeksi merkittäväksi hyödyksi keskustelun kokoamisen yhteen eri yhtiöistä.

Ainakin tällä hetkellä itselleni on epäselvää mistä löytää keskustelua esimerkiksi norjalaiseen Panoro Energyyn liittyen. Sharevillen kautta tämä voisi onnistua. Ongelmana tässä on kuitenkin ainakin henkilökohtaisella tasolla se, että keskustelu ja kommentointi Sharevillessä näyttää tapahtuvan pääasiassa omalla kielellään. Itse en kuitenkaan ymmärrä ruotsia tai norjaa edes auttavasti. Toivoisinkin, että Sharevillen käyttökieleksi muodostuisi englanti.

Luonnollisesti myös muiden käyttäjien sijoitusten onnistumisen seuraaminen TOP-listan kautta on äärimmäisen mielenkiintoista.

Tulevaisuudessa palvelua voi kehittää varmasti rajattomasti tuomaan sijoittajalle lisäinformaatiota. Itseä kiehtoisi äärimmäisen paljon, jos jokaisen osakkeen oston yhteydessä kerättäisiin muutamalla yksinkertaisella kysymyksellä lisätietoa oston tavoitteesta. Kysyttäviä asioita voisivat olla esimerkiksi

 • Oston tavoite (tasainen osinkotuotto, suuri nousupotentiaali jne)
 • Arvioitu riski (pieni, keskikokoinen, suuri)
 • Arvioitu tuottopotentiaali (pieni, keskikokoinen, suuri)

Muutamalla suunnilleen tällä idealla muotoilulla kysymyksellä ostosta saisi kerättyä erittäin paljon mielenkiintoista dataa. Datan avulla voisi muodostaa erilaisia listauksia osakkeista ja ennen kaikkea tarkastella esimerkiksi vuoden päästä siitä miten ostoaikeissa olleet arviot ovat realisoituneet.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin mielenkiintoinen palvelu. Tulen kirjoittamaan Sharevillestä varmasti tulevaisuudessa lisää.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Thomas Brand says

  Hei!

  Lämmin kiitos kattavasta katsauksesta Sharevilleen ja sen käyttöön, Piensijoittaja.

  Olen äärimmäisen iloinen siitä, että olet löytänyt Sharevillen ja koet sen itsellesi hyödylliseksi. Nappasin kirjoituksestasi kaksi hyvää kehitysehdotusta tulevaisuutta ajatellen (kielipohjainen luokittelu & “geneerinen kommentointi). Kielikysymys on seikka, josta olemme hyvin tietoisia ja käyttäjien kannalta se on toivottava ominaisuus. “Geneerinen” kommentointi muutamalla peruskysymyksellä oston yhteydessäkuulostaa käyttäjien näkökulmasta mielenkiintoiselta lisältä, mutta sen rakennetta ja käyttötarkoitusta on mietittävä tarkemmin.

  Olemme kehitystyön suhteen avoimia, joten jos kehitysideoita herää, niin otamme niitä enemmän kuin mielellämme vastaan. Kaikkea emme pysty toteuttamaan, mutta parhaiksi arvioidut ideat pyrimme palveluun tuomaan.

  Terveisin
  Thomas Brand
  Nordnet

 2. Piensijoittaja says

  Terve Thomas!
  Kiitoksia kommentista. Mukavaa kun seuraatte palvelun saamaa palautetta.

  Tsemppiä palvelun kehittämisen parissa!

 3. Thomas Brand says

  Hei!

  Kielipohjaista globaalia luokittelua emme ole vielä saaneet aikaiseksi, mutta ehditkö jo huomata pääkategorioiden (esim. Jäsenet) maakohtaisen luokittelun sivun oikeassa ylänurkassa (jokin valittu maa tai kaikki maat/kielet)?

  Sain asiasta tänään myös käsiteltäväkseni erään toisen palautteen, jossa ehdotettiin asetuksista filtteröitäväksi tietyt käyttäjän itsensä haluamat kielet. Yritän keskustella asiasta ensi viikossa kehitystiimin palaverissa tarkemmin, koska meillä on vielä avoinna pohdinta siitä, että pitäisikö toteuttaa (a) selkeä filtteröinti ja/tai (b) Google Translate -tyyppinen käännösmahdollisuus keskusteluihin ja kommenteille.

  Geneerinen kaupankäyntikommentointi on saanut laajempaa kannatusta ja samalla on noussut keskusteluun mahdollisuus antaa käyttäjälle itselleen kertoa free text -kuvausta tarkemmin omasta sijoitusstrategiastaan, riskitasosta jne.

  Terveisin
  Thomas Brand
  Nordnet

 4. Piensijoittaja says

  Terve Thomas!
  Enpä huomannut tuota maakohtaista luokittelua ennen kuin luin tämän.

  En tiedä miten Google Translate toimii tämmöisessä tapauksessa kun ihmiset käyttävät luultavasti komenteissaan ei-niin kirjakieltä. Hyvä lisä sekin olisi joka tapauksessa filtteröinnin lisäksi.

  Joku mahdollisuus kertoa itsestään enemmän olisi ihan kiva. Lisäksi tuohon voisi varmaan laittaa vapaaehtoiset linkit vaikkapa blogiin tai Twitteriin?

 5. Thomas Brand says

  Moro!

  Valitettavasti meillä ei ole Sharevillessä ns. “Change Log” -osiota, josta käyttäjät voisivat seurata erilaisten ominaisuuksien kehitystyötä. Tämän puutteen vuoksi voi olla, että jokin palveluun tuotu “pikkuominaisuus” (= lue: käytettävyyteen kuitenkin ainakin osittain merkittävästi vaikuttava) saattaa jäädä huomaamatta.

  Google Translate on yksi vaihtoehto filtteröinnin rinnalle, ts. ensisijaisesti filtteröinti ja toisekseen käännösmahdollisuus. Pitää kuitenkin aloittaa jostain ja lähtökohtaisesti se olisi filtteröinti.

  Olen samaa mieltä mainitsemistasi blogi- ja Twitter-linkeistä sekä mahdollisuudesta kertoa itsestään enemmän. Nämä ovat kaikki sellaisia ehdotuksia, jotka on tärkeää käyttäjien sanoa julki ja tuoda tietoomme, koska näin voimme saada vahvistusta myös sisäisesti ilmoille heitetyille kehityshypoteeseille.

  Hauskaa juhannusta!

  Terveisin
  Thomas Brand
  Nordnet

 6. RahiD says

  Kaupan kommentointi ei toimi:
  0 viimeisimmästä 3 kaupasta sisältää kommentin.
  -> olen lisännyt viimeisimpiin kauppoihin ja myynteihin kommentteja, mutta tämä luku ei nouse?

Jätä kommentti

*