Salkku punaisella ja mieli mustana

Päivitin viikonloppuna sijoitussalkkuni kokonaistuoton ja huomasin vajaan kolmen vuoden tuoton olevan miinuksella vajaat 300 euroa. “Tuotto”prosentti on tällä hetkellä -1,40%.

Vähiten huonosti on mennyt indeksirahastoilla jotka ovat plussalla 2,24% ja osakkeilla, jotka ovat osinkojen kanssa plussalla 2,09%.

Heikoiten menee taas aktiivisilla rahastoilla (-26,24 %) ja ETF:llä (-14,04 %).

Tästä ei kannata kuitenkaan tehdä mitään päätelmää siitä kuinka hyviä eri sijoitusmuodot ovat verrattuna toisiinsa. Aktiivisia rahastoja omistamme enää kahta toisen keskittyessä Venäjään ja toisen kaivoksiin. Näin ollen on aika luonnollista näiden olevan miinuksella tällä hetkellä.

ETF:t keskittyvät puolestaan kehittyviin talouksiin, joita esimerkiksi Kiina rankaisee aika huolella tällä hetkellä.

Olin haaveillut Nordean yhtiökokouksen piristävän salkkuani edes vähäsen, mutta ei tullut vetoapua sieltäkään. No, silti Nordea ei huolestuta sen kummemmin, koska ehdotetulla osingolla osinkotuottoni olisi yli 6,5%. Tämä tuntuu tässä tilanteessa oikein mukavalta tuotolta.

Näin laajemminkaan tilanteessani ei ole mitään hälyttävää. Periaatteessa en tarvitse sijoittamiani rahoja ainakaan moneen vuoteen ja tilanne ehtii muuttua paljon siinä ajassa. Silti muistelen kaiholla esimerkiksi viime maaliskuuta, jolloin kirjoitin kirjoituksen Kuinka kauan sijoittaminen voi tuntua näin helpolta.

Joka tapauksessa tiedostan hyvin, että esimerkiksi minkäänlaiseen hätäilyyn ei ole aihetta. Silti salkun miinuksella oleminen tuntuu jotenkin ahdistavalta. En toki murehdi tätä koko aikaa, eikä tilanne juuri elämääni vaikuta. Tästä huolimatta joku kiva 20-30 prosentin voitolla oleminen saisi mielen paljon iloisemmaksi.

No, näitä nyt on turha jäädä murehtimaan tätä kirjoitusta enempää. Leuka siis rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Jätä kommentti

*