Sairaalassa kuvittelee ymmärtävänsä mikä elämässä on oikeasti tärkeää – ainakin hetkeksi

Kirjoitin reilu vuosi sitten kirjoituksen uudesta tavoitteesta sijoittamiselle. Kirjoituksessa asetin itselleni erittäin kovan tavoitteen. Tarkoituksena oli aloittaa sivustojen päivittämisen uudella innolla ansaitakseni lisää rahaa.

Hyvin pian kirjoituksen julkaisemisen jälkeen jouduin hetkeksi sairaalaan sinällään vakavien oireiden takia. Mistään vakavasta ei sitten loppujen lopuksi ollut kyse, mutta hetken jouduin kuitenkin kestämään pienen hetken epävarmuutta. Sairaalassa olemisen ajan mietin luonnollisesti (hyvin kliseisesti) sitä mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Kotiuduin sairaalasta terveen paperein, mutta jäin silti miettimään mihin haluan panostaa jatkossa. Sillä hetkellä elämän keskittyminen pääasiassa töiden ja blogiin ympärille ei tuntunut mukavalta.

Lisäksi motivoivan sijoitustavoitteen puuttuminenkin vaikutti siihen, että blogi jäi yli vuodeksi tauolle.

Nyt aion kuitenkin jatkaa taas blogin päivittämistä ja herättelen myös sijoitusharrastusta uudestaan.

Sijoittaminen ja raha eivät ole tärkeitä, vapaus on

Kuten kuvitella saattaa, kokemassani tilanteessa oli helppo tulla ainakin väliaikaisesti siihen johtopäätökseen, että sijoittaminen ja raha eivät ole oikeasti tärkeitä asioita elämässä.

Nyt kun olen ehtinyt miettiä asiaa hetken syvällisemmin, olen tullut kuitenkin samaan tulokseen kuin edellisessä kirjoituksessani. Raha ei ole tärkeää, mutta se voisi mahdollistaa monia tärkeitä asioita elämässä. Tärkeimpänä näistä on tietynlainen vapaus, jota edellisessä kirjoituksessa mainitsemani ”The Dot Com Lifestyle” kuvaa hyvin.

Näin olen siis päätynyt reilun vuoden pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että rahan ansaitsemiseen ei kannata käyttää liikaa aikaa, mutta vapauden tavoitteleminen on vaivan arvoista. Toki vapautta voisi olla ilman rahaakin, mutta itse en osaa elää näin. Tähän vaikuttaa myös se, että perheeseen kuuluu lapsia, joiden hyvinvoinnista ja mopoautoista täytyy pitää huolta.

Sinällään kyllä luen esimerkiksi mielelläni tarinoita ihmisistä, jotka ovat jättäneet ”kulutusyhteiskunnan” taakseen ja arvostan heitä. Itse en kuitenkin tähän valitettavasti pysty ainakaan tässä elämänvaiheessa.

Mitä opin tästä tauosta?

Mitä siis olen oppinut tämän vuoden tauon aikana? En oikeastaan yhtään mitään muuta kuin sen, että olen vetelehtinyt reilun vuoden tekemättä mitään tavoitteen eteen. Toki asioiden pohtiminen on aina välillä hyväksi, mutta nyt se ei oikeastaan vienyt mitään asiaa eteenpäin.

Jatkossa siis aktivoidun kaikin tavoin sivustojeni kanssa ja alan päivittämään tätäkin sivustoa säännöllisesti vähintään kerran viikossa.

Omasta jaksamisesta pitää myös huolehtia

Sen verran kuitenkin päätin oppia tästä kokemuksesta, että yritän kiinnittää omaan terveyteen enemmän huomiota. Ruokavaliossa on varmasti vähän korjattavaa ja liikkumista voisi lisätä.

Pyrin siis kiinnittämään näihin asioihin huomiota. Lisäksi toki tiedostan entuudestaankin, että hyvä fyysinen kunto helpottaa kovasti työelämässä paremman jaksamisen ja keskittymiskyvyn kautta. Samalla tavalla tämä tukee myös näitä sivutöitä.

Seuraavaksi kirjoitan vähän perheemme muuttuneesta elämäntilanteesta ja taloudellisesta tilanteesta ja monesta muustakin aiheesta.

Tätä julkaistessa päivitin myös affiliate-tuloni. Huomasin tienanneeni vuosien varrella 41 250€ pääasiassa TradeTrackerin* kautta ja jatkossa kirjoitan lisää myös tulojen kehittymisestä.

Tämän jälkeen lieneekin aika pohtia taas kerran uutta sijoitussuunnitelmaa…

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*