Ostin IBM:n osaketta koska…

Jostain syystä viime aikoina ylimääräistä rahaa on ollut normaalia eli vähän olematonta enemmän. Luonnollisesti tämä ylimääräinen raha on hutiloitava johonkin näiden matalien korkojen aikana. Tämän takia päädyin ostamaan viime viikolla reilulla 1 000 eurolla IBM:n osaketta.

Tähän mennessä Nokia on ollut salkkuni ainoa teknologiayhtiö. Olenkin jo pidemmän aikaa miettinyt, että juuri tähän kategoriaan kuuluvia sijoituksia voisi olla syytä lisätä.

Tulevaisuutta on tunnetusti hankala ennustaa. Tästä huolimatta olen varma siitä, että älykäs teknologia näin yleensä tulee olemaan entistä merkittävämmässä osassa jokapäiväistä elämässämme tulevaisuudessa. Tämä on se syy miksi halusin sijoittaa juuri teknologiayhtiöihin.

Yksittäisen yrityksen eli IBM:n tulevaisuutta on luonnollisesti vielä hankalampi ennustaa. Yritystä IBM:llä ainakin on esimerkiksi Watsonin kautta. Lisäksi olen ollut oman työni kautta tekemisissä vähän IBM:n väen kanssa ja jotenkin vaan tämän yrityksen kulttuuri on tehnyt vaikutuksen.

Tiedän kyllä IBM:n viime vuoden olleen hankalan, mutta tämäkin osake on ostettu pidempää tähtäintä ajatellen.

Muita syitä IBM:n ostolle olivat nykyinen hinta. Osakehan on halpa silloin jos se maksaa noin 30 dollaria vähemmän kuin viime vuonna…

Tähän loppuun on myönnettävä, että päätökseen vaikutti myös se, että Warren Buffet omistaa jo merkittävän osan IBM:stä. Hypätään siis tässä osakkeessa Buffetin kelkkaan ja katsotaan kuinka käy.

Kommentit

 1. Itse en yleensä IT-yhtiöiden osakkeisiin sijoita kun sillä alalla olen, mutta IBM on kyllä kiinnostanut jo pidemmän aikaa sen maksama osinko taso on vaan alle sen mitä olen sijoitussuunnitelmassani määrittänyt. Pitänee tehdä vähän syvempää analyysiä ja eihän Buffet huonoon yhtiöön olisi sijoittanut.

 2. Moi, lähdin itsekin osittain samoista syistä IBM:n omistajaksi. Nykyisin ei kuule IBM:stä juuri muuta kuin kritiikkiä, mutta sentään joku vielä arvostaa…

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Minun arvostus kannattaa laskea negatiiviseksi signaaliksi:)

   Toivotaan silti parasta IBM:n kanssa…

Jätä kommentti

*