Osakkeiden ostaminen Nordnetin kautta

Osakkaiden ostaminen Nordnetistä tapahtuu tällaisen käyttöliittymän kautta.

Osakkaiden ostaminen Nordnetistä tapahtuu tällaisen käyttöliittymän kautta.

Lupasin edellisessä kirjoituksessani kirjoittaa tarkemmin siitä miten asiakkuuden perustaminen ja osakkeiden ostaminen Nordnetin kautta tapahtuu.

Itse avasin tilin Nordnetiin muutama viikko sitten, joten asia on suhteellisen tuoreessa muistissa. Kovinkaan monipuolisesti en toki tunne kaikkia osakkeiden ostamisen liittyviä asioita, mutta alla kuvatulla tavalla olen saanut osakkeita ostettua. Jos jollakin kokeneemmalla lukijalla on aiheeseen kommentteja, niin otan niitä mielelläni vastaan.

Asiakkuuden avaaminen ja osakesalkun perustaminen onnistuu erittäin helposti verkkopankkitunnuksilla. Pelkkä asiakkuuden avaaminen tai asiakkaana oleminen ei maksa itsessään mitään, joten maksat Nordnetille osakkeiden osalta ainoastaan osakekaupoista.

Asiakkuuden avaaminen onnistuu täältä. Päiväsaikaan tilin saa auki välittömästi.

Asiakkuuden perustamisen jälkeen sinun täytyy siirtää rahaa reaaliaikaisella verkkopankkimaksulla ja tämän jälkeen pääsetkin ostamaan osakkeita. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti päänavista Salkku ja sen alta Talletukset.

Miten suomalaisten osakkeiden ostaminen käytännössä tapahtuu Nordnetissä?

Alla lyhyt perusohje osakkeiden ostamiseen Nordnetistä.

 • Klikkaa yläreunan markkina-valikkoa ja valitse avautuvasta valikosta osakekurssit.
 • Klikkaa halutun osakkeen vieressä olevaa Osta-painiketta.
 • Eteesi avautuu ikkuna, jossa on Markkina-kohdassa valittuna Smart Order. Tässä mennään jo minun tietämyksen yli, mutta käsittääkseni tällä ei ole merkitystä suomalaisten osakkaiden kanssa. Kauppa siis toteutunee joka tapauksessa Helsingin Pörssissä. Jossain vaiheessa Nordnetin sivuilla asia oli kuvailtu näin Smart Order: Toimeksiantosi välitetään sille kauppapaikalle, jonka Nordnet arvioi antavan sinulle parhaan tuloksen sillä kertaa. Määritys tehdään Nordnetin toimeksiantoon liittyvien ehtojen mukaisesti (kts. Yleiset ehdot kaupankäynnille rahoitusinstrumenteilla).
 • Määrä-kenttään merkitään kuinka monta osaketta haluat ostaa.
 • Kurssi-kenttään merkitset puolestasi sen hinnan, jonka olet osakkeesta valmis maksamaan. Ainakin minun ostamissani osakkeissa Nordnet on laittanut oletushinnaksi saman hinnan kuin joka on ollut Viimeisimmät kaupat –kohdassa kauppojen kurssina ja näillä hinnoilla olen saanut myös osakkeet ostettua.
 • Kun painat Osta nyt –painiketta, niin kauppa toteutuu välittömästä pörssin aukioloaikana, jos osaketta on myynnissä antamaasi hintaan.
 • Jos kauppa ei toteudu välittömästi, niin ostotarjousta pääsee katsomaan klikkaamalla päänavin Kaupankäynnit –kohtaa ja valitsemalla Toimeksiannot. Täältä toimeksiantoa pääsee myös muokkaamaan.
 • Kun osakkeiden ostaminen on mennyt läpi, niin näet ostamasi osakkeet esimerkiksi valitsemalla päänavista Salkku ja avautuvasta valikosta Salkun yleisnäkymä.

Näin yksinkertaista on osakkeiden ostaminen helpommillaan teknisenä toimenpiteenä.

Itse en ole käyttänyt muita vaihtoehtoja kuten Stop Loss, fill and kill tai fill or kill –toimeksiantoja.

Rahaa kannattaa jättää myös välityspalkkioon

Itse tein sen virheen, että ostaessani osakkeita ostin niitä aika tasan tarkkaan siirtämälläni summalle eli 500 eurolla. Tästä seurasi se, että Nordnetin salkkuni saldo oli seuraavan päivänä miinuksella, kun sieltä oli veloitettu välityspalkkiot. En tiedä mitä tuosta olisi seurannut pidemmällä aikavälillä, joten siirsin Nordnetiin lisää rahaa saadakseni saldon takaisin plussan puolelle.

Jos siis siirrät Nordnetiin rahaa esimerkiksi tuhannella eurolla, niin koko rahalla ei kannata ostaa osakkeita, vaan rahaa kannattaa jättää myös välityspalkkioon. Kalleimmillaan tämä on minimissään 9 euroa / kauppa (0,20 %) ja halvimmillaan 3€ kauppa (0,06 %)

Tällä hetkellä Nordnetillä on voimassa tarjous, joka perusteella osakesalkun avannut saa käydä kahden kuukauden ajan osakekauppa 0,06 %:n (min 3€) välityspalkkiolla. Jos siis ostat esimerkiksi kahta osaketta noin 500 eurolla / osake, niin sinulta peritään välityspalkkiota 6€. Tarkemman hinnaston löydät Nordnetin sivuilta.

Ja kuten edellisessäkin kirjoituksessa muistutin, ennen osakkeiden ostamista kannattaa aiheeseen tutustua huolellisesti kuten osakesijoittamiseen liittyviin riskeihin ja hajauttamiseen sekä miettiä oma riskinottokyky.

Nordnet ei ole toki ainoa vaihtoehto osakkeiden ostamiseen. Itse uskallan kuitenkin suositella Nordetiä ja minulla on hyviä kokemuksia Nordnetistä yleensä ja heidän asiakaspalvelustaan.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Aloittelija says

  Muiden kirjoitusten perusteella ostat edelleen osakkeita Nordnetin kautta. Minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut ja oletko selvittänyt muita vaihtoehtoja?

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen Nordnetiin. Ei ole paljon tarvinnut olla heihin yhteyksissä, mikä on aina hyvä merkki:)

   Markkinoille on tainnut tulla uusiakin kilpailijoita ja käsittääkseni ulkomaalaisia osakkeita voisi saada halvemmalla jotain toista kautta. En ole kuitenkaan selvittänyt näitä, koska Nordnetin kautta esimerkiksi tiedot verottajalle menevät automaattisesti.

   Helppo ja tarpeeksi halpa vaihtoehto siis minulle.

 2. MoneyKat says

  Hei,
  Minulla Nordnet on toiminut hyvin, mutta iso miinus siitö, että Säästöpankista ei voi enää siirtää rahaa online-siirtona Nordnetiin eivätkä he ole kiinnostuneita asian kehittämisestä. Jää jotkut hyvät kaupat tekemättä, kun pitää päivä ainakin odottaa, että rahat näkyvät Nordnetin tilillä.

  Lisäksi en ole varma, toimittavatko he kuinka paljon tietoja verottajalle esim. välityspalkkioista verrattuna esim. pankkeihin.

  • Piensijoittaja says

   Kiitoksia kommentistasi MoneyKat!

   Itselle tuo Säästöpankin puute ei ole ongelma, kun en ole heidän asiakas. Harmillinen asia toki kun omalle kohdalle sattuu. Omissa sijoituksissa epäilisin kuitenkin päivän – parin pakollisen odottamisen tekevän vain hyvää:)

   Ainakin oman verotuspäätöksen erittelyosan tiedoista löytyy esimerkiksi hankinta- ja myyntikulut ja tiedot ovat tulleet Nordnetilta. Näin Nordnet toimittaa käsittääkseni kaikki tarvittavat tiedot verottajalle.

 3. Riikka says

  Moi!

  Onko sinulle kertynyt tuottoa osakkeista? Jos kyllä, minkälaisesta suuruusluokasta on kyse?

  • Piensijoittaja says

   Terve Riikka!

   Tilanne on niin sanotusti elänyt tämän blogin aikana ja nyt blogi on ollut vähän aikaa tauolla. Minun pitäisikin päivittää monia asioita kuten salkun sisältöä.

   Joka tapauksessa myin keväällä salkun tyhjäksi aika lailla nollatuotolla. Tällä hetkellä omistan ainoastaan Amazonia ja Alpahebetiä.

   Joten tuottoja tämä harrastus ei ole tuonut omista sekoiluista johtuen. Oppia on tullut kuitenkin paljon etenkin siltä osin miten ei kannata toimia;)

Jätä kommentti

*