Osakkeet, rahastot ja sijoitussuunnitelma yhteen taulukkoon

Olin koostanut aikaisemmin osakesalkkuni ja rahasto- sekä ETF-omistukseni erillisiin taulukoihin. Ehdin jo aloittaa myös sijoitussuunnitelman seurannan koostamisen omaan taulukkoon, kunnes aloin miettimään tämän järkevyyttä.

Päätinkin koostaa kaikki omistukseni ja sijoitussuunnitelmani tilanteen yhteen taulukkoon. Näin taulukon ylläpitäminen on vähän helpompaa.

Lisäksi kokonaisuuden tarkastelu on myös toivottavasti lukijoille helpompaa. Siitä en kyllä ole ihan varma kiinnostaako omistukseni yleensä jotain lukijoita, mutta ainahan taulukkoa voi esitellä ainakin vaimolle.

Taulukon löydät täältä.

Tämän hetkin tilanne on päivitetty 12.6.2014 klo 10. Prosentuaalisesti suurimman tuoton on tuonut tähän mennessä Nokia tuoton ollessa 104,38%. Lisäksi mieltä piristää vielä nyt kesäkuussa tuleva 0,37€ osinko. Omien Nokian osakkaideni keskihinta on 2,9€, joten tähän suhteutettu osinkotuotto on selvästi päälle 10%.

Pahiten miinuksella on puolestaan Talvivaara melkein -60%:lla.

Kaikkiaan näytän omistavan 22 erillistä osaketta, rahastoa tai ETF:ää. Näistä viisi on miinuksella, joten tilanne on ihan hyvä.

Tätä kirjoittaessani huomasin kuitenkin, että en ole merkinnyt taulukkoon sijoitusteni kokonaistuottoa. Tämä olisi luonnollisesti se parhaiten tilannetta kuvaava luku.

Seuraavan kerran kun päivitän taulukon, lisään myös kokonaistuoton mukaan. Jatkossa pyrin päivittämään taulukon aina kuukauden viimeinen päivä.

Kommentit

 1. Hei! Olen itse herännyt viime viikkoina sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan ja kun mietit yllä, että kiinnostaako ketään mihin olet itse sijoittanut, niin voin kertoa, että kyllä kiinnostaa toistakin “aloittelijaa”. Paneuduttuani aiheeseen todenteolla viime viikkoina, mietin pitkään uskallanko aloittaa sijoittamiskokeiluni. Samoja indeksirahastoja oli moni muukin taho suositellut ja blogisi viimein sai minutkin laittamaan eurojani sinne. Mielenkiintoista oli myös se, että avasit millaisilla summilla lähdit liikenteeseen ja mielenkiinnolla tulen seuraamaan miten nopeasti pääset tavoitteeseesi. Onnea ja menestystä! 🙂

 2. Piensijoittaja says

  Terve Anne!
  Kiitoksia kommenteista. Mukavaa että blogistani on ollut hyötyä. Suosittelen kuitenkin seuraamaan myös sijoittamista oikeasti ymmärtävien blogeja ja lukeman aiheesta muutenkin:)

  En keksi näin pääasiassa anonyyminä toimiessa oikein yhtään syytä siihen miksen voisi kertoa omistusteni oikeita summia. Usein sijoittamisesta puhuttaessa saa semmoisen yleiskäsityksen, että sijoittaminen vaatii vähintään kymmeniä tuhansia euroja ylimääräistä rahaa. Toki piensijoittajistakin paljon puhutaan, mutta luonnollisesti eniten näkyvyyttä saavat miljoonien salkkuja omistavat henkilöt. Yritän siis vähäisillä keinoillani kertoa siitä, että pienilläkin summilla on mahdollisuus sijoittaa ja säästää.

 3. Jonna says

  Hei,

  Olen aloittanut osakesijoittamisen saamani pienen perinnön jälkeen. Olen ostanut hajautetusti suurempia kotimaisten pörssiyhtiöiden osakkeita ja yrittänyt katsoa parhaat osingonmaksajat samalla. Olen myös tutustunut toiseen sijoitusmuotoon, jossa on suurempi riski menettää sijoituksensa, mutta mahdollista myös ansaita paljon nopeasti. Löysin suomenkielellä asiasta enemmän http://www.7binaryoptions.com/fi/ ja haluaisin kokeilla tätäkin mahdollisuutta. Mikä sinun mielipiteesi on?

  • Piensijoittaja says

   Terve Jonna!
   Puhtaasti muutaman minuutin googlaamiseen perustuva mielipide on, että noista kannattaa pysyä kaukana:)

 4. Nuo “binaryoptionssit” ovat myös bull ja bear termeillä tunnettuja kuvioita. Itse joskus yritin noihin perehtyä ihan jotta olisin tajunnut miten ne toimivat. Tajusin vain vähän.

  Kyseessä on käytännössä lotto: veikkaat mikä osake nousee tai laskee, ja sitten sen vaikutusta voimistetaan. Vähän niin kuin auton ohjauksenvahvistin.

  Tuo on sijoittamista yhtä paljon kuin vedonlyönti urheilusta on urheilua. Eli ei ole sijoittamista. Tosin jos haluaa riskillä yrittää omaisuuden tuplaamista ja hyväksyy sen että kaikki voi mennä, niin sitten…

  Varmin tie on tylsin tie. Hajauttaa omistukset useaan eri suuntaan, ja tekee sen tasaiseen tahtiin (ei siis kerralla). Sijoittaa siis osakkeisiin ja velkakirjoihin, Amerikkaan ja Aasiaan, kaupan alalle ja asuntoihin.

  Jos on innokas perehtymään asiaan, saa kivan harrastuksen. Jos ei ole, niin indeksirahastoilla pääsee pitkälle.

 5. HPS:n kanssa täsmälleen samaa mieltä. Perusasiat kuntoon ja lotto pöljemmille.
  Alla KTR:n loistava esitys aiheesta:

  http://www.taloudellinenriippumattomuus.com/2009/07/johdatus-etfiin-osa-3-bull-ja-bear.html

  ************

  Itse olen kirjannut kaikki eri firmoissa olevat pienet sijoituslajit Morningstat. fin salkkuun joka päivittelee itse itsensä.
  Tällainen analogia-natiivikin pärjää sen kanssa.

  • Piensijoittaja says

   Terve Kinski!
   Kiitoksia vinkistä. Pitää tutustua tuohon Morningstat.fi -palveluun jossakin vaiheessa.

Jätä kommentti

*