Online-välittäjä Lynx avasi Suomessa

Online-välittäjä Lynxin suomenkieliset sivut ovat näemmä avautuneet. Lynx on alun perin Alankomaalainen online-välittäjä, jonka kautta voi ostaa osakkeita yli sadasta pörssistä ja 19 eri maasta.

Tässä kirjoituksessa kerron omat ensivaikutelmani Lynxistä ja sen sivustoista. Myöhemmin kirjoitan Lynxistä luultavasti lisää, kunhan ehdin tutustumaan aiheeseen enemmän ja mahdollisesti avaamaan tilin.

Ensimmäisen tutustumisen perusteella Lynx vaikuttaa hyvin edulliselta esimerkiksi USA-osakkeiden ostoon. Sivujen perusteella esimerkiksi Applen 10 000 euron ostosta veloitettaisiin vain viiden dollarin välityspalkkio.

Itseäni kiinnosti luonnollisesti myös se kuinka paljon suomalaisten osakkaiden ostaminen maksaa Lynxin kautta. Yllätyin kuitenkin kun tajusin, että ainakaan tällä hetkellä Lynxin kautta ei voi ostaa suomalaisia osakkeita.

Näin yleisesti Lynxin sivut antavat vähän keskeneräisen vaikutelman. Siellä on esimerkiksi jonkin verran outoa suomen kieltä kuten esimerkiksi Kysymyksiä-kohdassa teksti Lynxin kysymyksiä. Lisäksi osaa mainoslauseista ei ole oikein järkevästi lokalisoitu. Esimerkkinä tästä toimikoon lause: “Lynx tarjoaa sijoittajille enemmän sijoitusmahdollisuuksia verkossa kuin mikään muu hollantilainen pankki tai online-välittäjä“. Itseä ei nyt hirveästi kiinnosta mitä nimenomaan hollantilaiset pankit tai online-välittäjät tarjoavat.

Ainakin sivuston perusteella Lynx kilpailee voimakkaasti etenkin Nordnetin kanssa. Esimerkiksi Hinnat-sivulla Lynxin hintoja verrataan Nordnetin hintoihin. Lisäksi sivulla on myös vertaukset OP:n ja Nordean hintoihin.

Karmiva pettymys oli kun aloin katsomaan miten Lynxin asiakkaaksi pääsy onnistuu. Tämä vaatii paperisten tilinavauslomakkeen, henkilötodistuksen kopion ja kotipaikkatodistuksen(?) lähettämisen. Jos käsitän oikein kotipaikkatodistuksen, niin siksi käy esimerkiksi tiliotteen kopio tai kaasu-, vesi-, energia- tai lankapuhelinlaskun kopio. Tässäkin paistaa läpi tietynlainen lokalisoimattomuus. Harvalla meistä taittaa olla esimerkiksi kaasulaskua lähetettäväksi.

Näin yhteenvetona voinee sanoa, että jos hinnoittelu on tosiaan näin edullista, niin Lynx voi olla hyvä vaihtoehto ulkomaalaisten osakkaiden ostamiseen. Uskottavuutta toisi kuitenkin jos sivusto olisi vähän ammattimaisemmin tehty ja lokalisoitu. Eniten kaipaisin mahdollisuutta avata asiakkuus ainakin pääosin sähköisesti.

Joka tapauksessa kilpailu on aina hyväksi ja seuraankin mielenkiinnolla Lynxin etenemistä.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*