Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan sijoittavat superrahastot kuukausisäästöön

Jokainen vähänkin sijoittamiseen liittyvää uutisointia ja keskustelua seuraava on jo varmasti löytänyt Nordnetin Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan sijoittavat superrahastot.

Olen kirjoittanut aikaisemmin tarkemmin superrahaston toiminnasta ja ilmaisuudesta. Tämän takia en käsittele rahastojen yleisperiaatetta tässä postissa.

Itse aioin aluksi olla ostamatta näitä uusia rahastoja ilmaisuudesta huolimatta. Lähinnä syynä tähän on se, että minulla on jotenkin negatiivinen odotus koko Euroopan tulevaisuuden suhteen. Toisaalta taas enemmän uskon kuitenkin Norjan, Ruotsin ja Tanskan kehitykseen kuin Suomen.

Mietin asiaa hetken aikaa ja päätin kuitenkin lisätä uudet superrahastot kuukausisäästöön. Sijoitan jokaiseen rahastooni siten, että ne muodostavat noin 3% kokonaissijoituksistani. Tällä hetkellä tämä vastaa reilua 300 euroa.

Kerralla en osta rahastoja tällä summalla, vaan ostan niitä pikkuhiljaa. Näin ainakin ajallinen hajautus tapahtuu itsestään.

Suurin syy siihen miksi päätin kuitenkin sijoittaa rahastoihin, on kuluttomuus. Suomeen keskittyvästä indeksirahastosta nämä poikkeavat kuitenkin sen verran, että Nordnet perii valuutanvaihdosta 0,25% merkinnän ja lunastuksen yhteydessä. Itse käsitän tämän siten, että maksan esimerkiksi 10 000 euron rahastosijoituksesta yhteensä 50 euroa valuutanvaihtokuluja. Näin kulut ovat kuitenkin erittäin kohtuulliset.

Alla vielä uudet rahastot

Superfonden Sverige

Seuraa Tukholman pörssin 70 vaihdetuimman osakkeen kehitystä

Superfondet Norge

Seuraa Oslon pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Superfonden Danmark

Seuraa Kööpenhaminan pörssin 20 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*