Myynti: Bank Of America ja Johnson & Johnson – tilalle lisää Nordeaa

Olen seurannut markkinoiden laskua sivusta, kiitos sopivasta heikon rahatilanteen. Tällä tarkoitan sitä, että onneksi rahatilanne ei ole niin heikko, että olisi pitänyt myydä jotakin. Toisaalta taas rahaa ei ole ollut ostoihinkaan. Ehkä rahan puute on ollut pelastuskin. Jos rahaa olisi ollut ylimääräistä, olisin jo monesti tehnyt “löytöjä” uskoessani pohjan olevan käsillä.

Nyt en kuitenkaan enää kestänyt katsoa Nordean noin 9 euron hintaa, vaan halu lisäostoihin kävi ylitsepääsemättömäksi.

Päätin rahoittaa Nordean lisäoston myymällä pienet omistukseni Bank Of Americasta ja Johnson & Johnsonista. Olen omistanut näitä toukokuusta 2014 saakka. Tuottoprosentiksi Bank Of American osalta jäi 8,4% ja Johnson & Johnsonin osalta 18,8%. Osinkoja sain Bank Of Americasta 2% ostohinnasta ja Johnson & Johnsonista 4,3%.

Ostokset olin tehnyt aikanani Nordnetin viiden euron välityspalkkiotarjouksen houkuttelemana. No, myynneistä maksoin taas 15 euron välityspalkkion, mutta nämä on huomioitu tuotossa.

Ostin siis Nordeaa lisää noin 1000 eurolla. Nyt omistan Nordeaa reilulla 3500 eurolla, mikä on salkustani noin 20%. Toistaiseksi jätän Nordean lisäostot tähän ja toivon Wahlroosin pitävän huolta Nordeasta.

Siihen oliko tässäkään veivaamisessa mitään järkeä, saamme vastauksen vasta ajan kanssa. Mihinkään perustumaton arvioni on kuitenkin, että Nordeassa täytyy olla paljon nousupotentiaalia. Tämä alkaa toivottavasti konkretisoitua tänä keväänä kun osingosta tulee tietoa.

Jäänkin odottamaan mielenkiinnolla 27.1.2016 tulevaa tilinpäätöstiedotetta ja 17.3.2016 olevaa yhtiökokousta.

Jos osinko säilyisi vain viime vuoden tasolla, tarkoittaisi se minun keskiostoshinnalla yli kuuden prosentin osinkotuottoa. No, osingon suuruutta on turha ennustella tällä osaamisella tämän enempää.

Edelleen salkkuuni jää 24 indeksirahastoa, aktiivista rahastoa, ETF:ää ja osaketta. Osaltaan myin tämänkin takia pieniä omistuksia pois ja yritän järkeistää lyhyen sijoitusurani aikana räjähtänyttä salkkuani.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*