Myin Seligsonin Suomi indeksirahaston – tilalle Global Top 25 Pharmaa

Päätin luopua joku viikko sitten Seligsonin Suomi indeksirahastosta. Kaikkiaan olin sijoittanut tähän rahaa reilut 500 euroa ja voittoa rahasto oli tuonut yli 20%. Lopetin kyseisen rahaston ostot jo melko kauan sitten Nordnetin julkaistessa Suomeen keskittyvän, kuluttoman indeksirahaston.

Tilalle ostin Global Top 25 Pharmaceuticals (A) -indeksirahastoa. Olen omistanut kyseistä rahastoa jo jonkin aikaa jo muutenkin. Nyt siis siirsin reilut 600 euroa lisää rahastoon. Kaikkiaan omistan Pharmaa yli 2 000 eurolla ja voittoa se on tuonut noin 25 prosenttia.

Ainakin nyt vaihdos näytti toteutuneen todella hyvään ajankohtaan. Kun katson mitä Seligsonin palvelu näyttää annualisoiduksi tuotoksi siirtämilleni rahoille, on se toisen siirron osalta noin 30% ja toisen 41%. Otanta-aika on kuitenkin vielä hyvin lyhyt, joten en riemuitse vielä liikaa.

Alun perin aioin siirtää osan Suomi indeksirahaston myynnistä saaduista rahoista muualle. Tämän takia tein vaihdon kahdessa osassa suunnitelman muuttuessa.

Käytännössä toteutin myynnin ja oston Seligsonin palvelusta löytyvällä Vaihto-toiminnolla. Tämän avulla ilmoitin yksinkertaisesti kuinka suuresta osuudesta haluan luopua ja mihin rahastoon haluan siirtää rahat.

Kuluja tästä perittiin kaikkiaan noin 60 senttiä, joten kovin kalliista toimenpiteestä ei ollut kyse. Tämä johtuu siitä, että Suomi indeksirahaston kaupankäyntipalkkio on vain 0,1% sijoitusajan ollessa yli 180 päivää. Lyhemmiltä sijoitusajoilta palkkio olisi ollut 0,5%.

Vaihtamiseen päädyin, koska Seligsonin Suomi indeksirahasto ei kuulu enää uuteen suunnitelmaani. Sen sijaan sijoitan Suomeen Nordnetin kuluttoman superrahaston kautta.

Uudessa sijoitussuunnitelmassa Global Pharmalla on sen sijaan merkittävä rooli. Enemmän sijoitussuunnitelmasta kirjoitan myöhemmin.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*