Myin Nokian Renkaat – tilalle Nordeaa ja indeksirahastoja

Myin hiljattain Nokian Renkaiden osakkeeni pois. Kaikkiaan tämä sijoitus tuotti minulle 0,25%:n tappiot, kun tuloihin huomioidaan yhdet osingot, jotka ehdin saamaan.

Toimenpiteen päätarkoitus oli päästä eroon yhdestä, uuteen sijoitussuunnitelmaani kuulumattomasta omistuksesta. Lisäksi sain rahaa myös muihin lisäostoihin.

Myynnistä saaduilla rahoilla ostin Nordean osaketta ja Seligsonin indeksirahastoja. Nordea oli jo entuudestaan salkkuni ehdottomasti suurin omistus. Nyt sen osuus sijoituksistani on noin 15%.

Tämän jälkeen salkussani on enää kaksi uuteen sijoitussuunnitelmaani kuulumatonta osaketta eli Panoro Energy ja Talvivaara Mining Company Plc. Talvivaarastakin eroon pääseminen taitaa tapahtua helposti jopa ilman omia toimenpiteitä…

Lisäksi omistan vielä seuraavia ETF-rahastoja, joista voisin luopua jossakin vaiheessa.

  • db x-trackers MSCI EM LatAm Index UCITS ETF
  • db x-trackers MSCI Emerging Markets Index UCITS ETF
  • db x-trackers MSCI Taiwan Index UCITS ETF
  • db x-trackers MSCI Korea Index UCITS ETF

Tämä kirjoitus kuuluu osana kirjoitussarjaan, jossa kerron toimenpiteistäni saavuttaakseni salkkuuni tasapainon alun sekoilujen jälkeen. Muut kirjoitukset aiheesta ovat Sekoilusta sijoitussuunnitelmaan – miten myydä sijoituksia järkevästi, Sekalaisista ETF-rahastoista eroon, tilalle indeksirahastoja, Myin Seligsonin Suomi indeksirahaston – tilalle Global Top 25 Pharmaa ja Myin Sammon osakkeet pois – tilalle Nokiaa ja Reveniota.

Seuraavassa kirjoituksessa tulen kertomaan uudesta, upeasta sijoitussuunnitelmastani. Tämän käyttöönoton jälkeen en enää ikinä osta osakkeita liian pienillä summilla. Ainakaan en myy osakkeita hetken omistuksen jälkeen:)

Jätä kommentti

*