Miksi en luultavasti elätä itseäni koskaan affiliate-tuloilla?

Olen tienannut vuodesta 2009 saakka affiliate-tuloja muutamien eri sivustojen kautta. Tällä hetkellä sivustot tuovat minulle noin 300 – 500 euroa kuukaudessa.

Periaatteessa minua kiehtoisi kovasti elää jatkossa pelkästään affiliate-tuloilla. Tällä hetkellä teen normaalia päivätyötä tavallaan IT-alalla. Voisin kuitenkin vaihtaa tämän yksityisyrittäjyyteen ja itseni elättämiseen affiliate-tuloilla. Töitä teen vain ja ainoastaan sen takia, että pidän pääasiassa työni sisällöstä. Työyhteisössäkin viihdyn, mutta viihtyisin toisaalta ihan hyvin myös ilman työyhteisöä.

Lisäksi minulla ei ole oikeastaan minkäänlaista tarvetta edetä urallani. Toisin sanoen mikään sosiaalinen paine tai tarve ei estäisi minua lopettamasta työntekoa.

Nykyinen affiliate-sivujen kautta tuleva rahan määrän pitäisi noin kymmenkertaistua, jotta voisin elättää itseni ja perheeni näillä tuloilla. Tämän jälkeen periaatteessa mikään ei estäisi minua jättämästä päivätyötäni.

Todellisuudessa en kuitenkaan taida uskoa, että näin tapahtuisi. Alle olen luetellut ne syyt mitkä estävät minua saavuttamasta tarpeellista tulotasoa.

 • En tiedä onko ylimielistä sanoa näin, mutta mielestäni minulla on liian korkea moraali saadakseni kaiken irti affiliate-tuloista. Tällä tarkoitan sitä, että en esimerkiksi suostuisi tekemään pikavippeihin keskittyvää sivustoa ja mainostamaan pikavippifirmoja. Samoin en suostu mainostamaan esimerkiksi sähkötupakkaa, koska en mielestäni tunne tarpeeksi sen hyviä ja huonoja puolia. Samaan epämääräiseen kategoriaan lasken myös erilaiset laihdutustuotteet. Toki enää tänä päivänä esimerkiksi pikavippivertailusivun tekeminen ei muutenkaan takaisi minkäänlaisia tuloja kovan kilpailun vuoksi. Periaatteessa voisin kuitenkin tienata paljon nykyistä enemmän, jos tekisin sivuja ainoana tavoitteena rahan tekeminen mainostettavan tuotteen hyvistä ja huonoista puolista välittämättä.
 • Tämä kohta liittyy osittain myös edelliseen kohtaan eli en suostu huijaamaan millään tavalla. Tällä tarkoitan sitä, että en esimerkiksi suostuisi Facebok-seuraajien ostaamiseen tai kuvitteellisten tai vastikkeellisten tuotearviointien tekemiseen. Edellä olevatkaan keinot eivät toki välttämättä toisi lisää tuloja, mutta potentiaalia tulojen kasvuun tätä kautta voisi olla.
 • En voisi myöskään kuvitella käyttäväni mitään likaisia keinoja esimerkiksi kilpailevan sivuston saamiseksi alaspäin hakutulossivulla. Osa sivuston ylläpitäjistä harrastaa käsittääkseni tämmöistäkin toimintaa esimerkiksi ajamalla kilpailijan sivulle tuhansia linkkejä kommenttispämmien avulla.
 • Kuten yllä olevista on käynyt selväksi, en haluaisi siis tehdä huonoja sivustoja ja mainostaa arvomaailmaani sopimattomia tuotteita. Tämän jälkeen voi toki miettiä, että miksi en sitten tekisi esimerkiksi tästä sivusta Suomen parasta sijoittamiseen liittyvää sivustoa ja mainostaisi vain laadukkaita toimijoita kuten Nordnetiä tai Trade Trackeria*. Oikeasti tämän parhaan sivuston tekemisen estää kuitenkin se, että en ole tarpeeksi hyvä sisällön tuottaja. Toisaalta tekninen osaamisenikaan ei riitä erilaisten sovellusten tai applikaatioiden tekemiseen.
 • Osaamispula olisi toki helppoa kiertää verkostoitumalla ja tekemällä yhteistyössä vaikka erilaisia sivustoja. Jostain syystä olen kuitenkin tässä asiassa yksinäinen susi ja yhteistyön aloittaminen tuntuu hankalalta asialta. Tiedän kyllä, että esimerkiksi erilaisiin optimointi.comin tapaamisiin osallistuminen voisi tuoda arvokkaita kontakteja, mutta en ole saanut osallistuttua näihinkään.

Näin yhteenvetona kuvailisin itseni ujoksi, yhteistyötä pelkääväksi ihmiseksi, jonka osaaminen ei riitä tarpeeksi hyvien sivujen tekemiseen. Toisaalta moraali estää huonojen, mutta mahdollisesti tuottavien sivujen tekemisen.

Tavallaan kirjoitin yllä olevan hyvinkin vakavissani. Toisaalta kirjoitin tämän myös sen takia, että tunnistaisin paremmin asiat, joissa minun pitäisi kehittyä päästääkseni päivätyöstäni eroon.

Suoraan en osaa sanoa mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi kehittyäkseni oikeasti. Tätä pitää miettiä rauhassa.

Toki voisin kirjoittaa samalla tavalla myös kirjoituksen siitä miksi luultavasti voisin elättää itseni affiliate-tuloilla. Tähänkin listaan kyllä löytyisi asioita, joista tärkeimpänä ahkeruus ja tietynlainen säälimättömyys itseä kohtaan. Aina tämä ei ole toki pelkästään positiivinen asia.

Luultavasti jatkan kuitenkin nykyisellä linjallani ainakin lähivuodet. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, jos kävisi niin, että työni loppuisivat. Tällöin olisin luultavasti valmis unohtamaan esimerkiksi turhan moraalin elättääkseni perheeni, mikäli uutta työtä ei löytyisi saman tien.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Ihan hyvä summahan toi 300-500€:a. Jos haluaa elää Suomessa niin se ei tietystikään riitä mihinkään. Mikäli asuisi jossain halvemmassa maassa yksin niin silloinhan tuo summa on jo ihan riittävä. Täytyykin ruveta harkitsemaan mikäli ottaisi itsekin blogiinsa muutaman mainoksen. Montaa tuskin koskaan ottaisin.

 2. Siis muutaman mainoksen lisää tai lopettaisin googlen adsensen käytön.

 3. Piensijoittaja says

  Kyllä tälläkin summalla tosiaan eläisi jossakin muualla kuin Suomessa. Tämä toki edellyttäen, että vastaan ei tulisi esimerkiksi vakavampia sairasteluja tms.

  Ja vielä tähän selvennyksenä, että tämä pieni tulokin tulee pääasiassa ihan muilta sivuilta kuin tästä blogista. Eipähän jää kenellekään väärää kuvaa asiasta.

 4. Hyvä blogimerkintä. Hyvien sivujen tekeminen ei tarkoita aina hyviä affiliate-tuloja. Joskus hyviin tuloihin voi päästä hyödyllisellä sivustolla.

 5. Jukkis says

  Pitäisköhän munkin alkaa kirjoittamaan tällaista blogia, kun tienaan päivässä Adsensellä 200-300 euroa. Tosin se ei ole edes päätulonlähde vaan oman firman sivutuloa. Päiväduunista lähdin kävelemään vuosi sitten ja ainoastaan kaduttaa se miksen lähtenyt 3 vuotta sitten kun ensimmäistä kertaa harkitsin, silloin tienasin adsensensellä 30 euroa päivässä. No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. No vitsi vitsi, en mä tällaista blogia lähde kirjoittelemaan, tajusin 6kk sitten ettei Suomeksi kannata tehdä mitään, on sen verran pienet markkinat.

  • Piensijoittaja says

   Tuo on kyllä totta, että suomen kielellä on hankala lyödä leiville. Toisaalta taas englanniksi kilpailukin on jo sitten todella kovaa monella alalla.

   Hyvät tulot saat joka tapauksessa Adsensellä aikaan.

 6. jeppe says

  Ihan kivat sivut mutta TODELLA ÄRSYTTÄVÄ nordnet mainosbanneri, häiritsee ja huonontaa käytettävyyttä niin paljon jotta tämä jäi minun ensimmäiseksi ja viimeiseksi vierailuksi tällä sivulla.

 7. ^ Jeppe. Jos käytät Tulikettua, voit filtteröidä ärsyttävimpiä mainoksia pois näkyvistä.

 8. keijo says

  Eli et ole tarpeeksi etevä elättääksesi itseäsi komissiotuloilla eikä kyse ole mistään periaatteellisesta syystä. Homma selvä.

  • Piensijoittaja says

   Terve Keijo!
   Kyllähän se on totta, että jos osaamista olisi tarpeeksi, niin elättäisin itseni sivustoilla. Täysin kaikista periaatteista luopuminen ei tekisi minusta rikasta, mutta osaamisen kasvaminen voisi tehdäkin. Allekirjoitan siis tämän, vaikka se vähän julmaltakin tuntuukin myöntää.

 9. Yhtä lailla tampio aloittelija täällä eikä toistaiseksi aavistustakaan että voisi tienata bloggaamalla elannon…mutta hyvä aloittelija, aina voi kehittyä jos motivaatiota on.

 10. pälli says

  Epäilemättä mutta toisaalta…tuli mieleen PPP. Ei tämä tilitys johtanut mihinkään, mutta rehellisyytesi oli kova juttu ja nyt ryhdyn kahlaamaan muita kirjoituksiasi läpi. Ehkä sulla on kokemusta/tietoa, jota haen. Mutta jos muutkin bloggauksesi ovat jorinaa, niin sitten olet kyllä taitava vessanovenkahvasta kirjoittaja 😀

Jätä kommentti

*