Mihin palveluun oma blogi kannattaa lisätä – hyvästit Blogilistalle

Blogilista lopetti toimintansa kesäkuun alussa ja vähän meinaa ikävä vaivata. Olen seurannut blogilistan toimintaa jo vuosia ja muistan kun palvelun tulevaisuus epäilytti ensimmäisen kerran vuonna 2007 Sanoma Digitalin ostaessa palvelun.

No, aika monta vuotta Sanomat palvelua kuitenkin pyöritti ja tuskin palvelua ihan turhaan lopetettiin. Osaltaan varmasti aikakin on ajanut tämmöisten palveluiden ohi.

Joka tapauksessa olisin pitänyt jonkinlaisena internet-historian kunnioituksena jos Sanomat olisi luopunut tai luopuisi palvelusta tai edes domainista ja palvelulle saataisiin jatkaja. Luonnollisesti en tiedä onko tämmöistä harkittu tai onko asiaa edes kysynyt kukaan. Isolla rahalla palvelua ei varmasti osta kukaan, mutta eiköhän tuolle ainakin jonkinlainen uskottava jatkaja voisi löytyä.

Itse en käyttänyt ikinä blogilistaa blogien seuraamiseen, vaan tätä varten olen käyttänyt ihan RSS-lukjoita. Tämänkin blogin kuitenkin lisäsin aikanani blogilistalle ja sain myös tätä kautta uusia lukijoita. Lisäksi etsin aina välillä blogeja blogilistan kautta ja seurasin aiheiden kiinnostavuutta.

Blogilistan merkitys tälle blogille

Blogilistan merkitys tälle blogille on ollut oikeastaan yllättävänkin suuri. Tämän vuoden aikana sivuston käynneistä noin 6% on tullut blogilistalta tai alun perin blogilistan kautta tulleilta kävijöiltä.

Lisäksi blogilistan kautta tulleet ovat tehneet keskimääräistä enemmän sivulatauksia ja viettäneet myös enemmän aikaa sekä ennen kaikkea palanneet blogiini uudestaankin.

Kaikkiaan olen saanut siis blogilistan kautta ihan kohtuullisesti hyviä kävijöitä.

Mihin palveluun oma blogi sitten kannattaa lisätä?

Aikaisemmin en ollut lisännyt blogiani mihinkään muihin blogeja listaaviin palveluihin. Blogilistan lopettamisen takia päätin kuitenkin aktivoitua ja lisäsin blogini seuraaviin palveluihin.

Bloglovinin kautta minulla oli näemmä jo entuudestaan yhdeksän seuraajaa. Koko alkuvuoden aikana tätä kautta blogiini ollaan tultu kuitenkin vain 17 kertaa.

Muiden palveluiden tulevaa merkitystä en osaa vielä sanoa, kun blogini on ollut listoilla niin vähän aikaa. Ainakaan tähän mennessä näitä kautta ei ole tullut kuitenkaan kuin muutamia käyntejä.

Tällä perusteella en siis oikein osaa suositella ”varmaa” palvelua, joka toisi nimenomaan sijoitusblogiin merkittävästi kävijöitä.

Seuraan kuitenkin miten nämä palvelut toimivat ja päivitän tätä kirjoitusta jatkossa. Mikäli löydän lisää vastaavia hyödyllisiä palveluita, lisään niistäkin tietoa tähän kirjoitukseen.

Toki olisi myös mukavaa kuulla muilta aiheesta bloggaavilta miten yllä mainitut palvelut toimivat ja onko eteen tullut muita palveluita.

Tähän loppuun vielä linkki kirjoitukseen, jossa käsittelen Google Analyticsin liikenteenlähteiden tulkintaa.

Kommentit

  1. Mielenkiintoista asiaa!

  2. Hyvää pohdiskelua. Itse tässä vasta aktivoitumassa bloggailun suhteen, ja keräilen hyviä kokemuksia lukijamäärien kasvattamiseen.

  3. Hei, hyvä artikkeli.
    Lisäsin oman blogini http://www.suosittelensulle.com myös listoille. Itsellä myös haasteena lukijakunnan kasvattaminen. tosin mikä sitten on realistinen määrä lukijoita, jos on vasta alkuvaiheessa bloggaajan uraansa. Mikä sinun mielestäsi on hyvä lukijamäärä viikossa tai kuukaudessa, jos ollaan vasta blogin alkutaipaleella?

  4. Edelleen ajankohtainen artikkeli kaikille bloggaajille. Näistä tuo Blogipolku ei taida enää toimia, mutta Bloglovin ja Blogit.fi hyviä vinkkejä!

  5. Keijo says

    Blogit.fi on mielenkiintoinen palvelu kyllä. Sivuston sääntöihin näyttäisi kuuluvan, että palveluun ei hyväksytä yritysblogeja, mutta silti tuonne on listattuna varmaan kymmenittäin ammatikseen bloggaavien blogeja.

Jätä kommentti

*