Mietteitä etätyöstä tai oman yrityksen pyörittämisestä kotoa käsin

Teen jonkin verran etätöitä kotoa käsin tällä hetkellä. Lisäksi käytän useamman tunnin viikossa omien sivustojeni kanssa työskentelyyn. Tämän teen luonnollisesti kotona.

Olenkin usein miettinyt olisiko kotoa käsin työskenteleminen vakituisesti mukavaa vai ei. Minulla on tähän vähän kaksijakoinen suhtautuminen.

Nykyään teen etätöitä pääasiassa silloin jos minun pitää saada aikaan joku keskittymistä vaativa raportti tai esimerkiksi määritys. Tämmöisen tekeminen kotona rauhassa onnistuu ehdottomasti paremmin kuin työpaikalla, missä on aina enemmän häiriöitä. Tällöin nautin rauhasta ja tunnen saavani paljon enemmän aikaa kuin työpaikalla ollessani. Lisäksi erilaisten viestinvälineiden ja ryhmätyöohjelmien avulla olen etänäkin ihan tarpeeksi läsnä.

Huonona puolena etätyöskentelyssä koen sen, että päivän jälkeen on jollain tavalla paljon väsyneempi olo kuin työpäivän jälkeen. En oikein osaa selittää tätä tunnetta, mutta samasta tunteesta kärsivä tunnistaa varmasti tilanteen.

Osin uskon tämän johtuvan jo pitkälti nykyisestä työtavastanikin. Herättyäni pukeudun tyyliin ”yöpuku + kollarit”, syön aamupalan ja menen makuuhuoneessamme olevalle tietokoneelle petaamatta sänkyä tai avaamatta edes verhoja. Tämän jälkeen istun päivän koneella ja päivän päätän silmät ristissä iltapäivällä. Oikeastaan ei edes tarvitse ihmetellä miksi olo tämän jälkeen on aika väsynyt ja kyllästynyt.

Päivä menisi jo varmasti paljon paremmin pukeutumalla vähän enemmän työvaatteiden tyyliin, petaamalla sänky ja avaamalla verho sekä käymällä muutaman kerran päivässä edes muutaman minuutin ulkona.

Monet säännöllisesti etätyötä tekevät korostavat oman työhuoneen merkitystä ja tähän on helppo uskoa. Jos etätyötä ja omia sivuhommia varten olisi oma työhuone, auttaisi tämä osaltaan rajaamaan tavallaan työpäivää muusta elämästä.

Ihannekuvana mökki tai asunto Lapista, josta käsin voisi työskennellä

Jos pystyisin elämään pelkästään affiliate-markkinoinnin ja sijoittamisen avulla, kuvittelisin olevani äärimmäisen onnellinen asuessani jossain pohjoisessa mökissä tai asunnossa, josta käsin pystyisin myös työskentelemään.

Sitä en osaa sanoa, olisiko tämä oikeasti niin ihanaa, mutta siltä se tuntuisi. Tällöin toki elämässä muuttuisi paljon muutakin kun ”turvallista” kuukausituloa ei enää olisi.

Tavallaan tämä on ainakin tässä vaiheessa enemmän semmoinen ”sitten kun voitan lotossa” –tyylinen haave kuin realistinen suunnitelma. Niin vakuuttunut en ole tämänkään haaveen ihanuudesta, että olisin saanut aikaan kovin paljon toteuttaakseni sen. Osaltaan olen miettinyt asiaa kirjoituksessani Miksi en luultavasti elätä itseäni koskaan affiliate-tuloilla.

Kommentit

  1. Itse olen etätöissä keskimäärin päivän viikossa. Minulle tämä on täysin sopiva määrä, sillä pidän työpaikalla sosialisoinnista.

Jätä kommentti

*