Maanantain laskun jälkeen historiani suurimmat ostot

Kirjoitin reilu viikko sitten sunnuntaina tulossa olevasta Nordnetin euron välityspalkkion päivästä. Kirjoituksessa kerroin odottavani kyseistä päivää tehdäkseni lisäostoja.

Maanantain 24.8. laskun jälkeen päätin kuitenkin, että tämä tilaisuus on pakko yrittää hyödyntää. Laitoin maanantai-iltana ostoon Nordnetin superrahastoja sekä Seligsonin indeksirahastoja. Lisäksi ostin Nordeaa ja Reveniota heti tiistai-aamuna pörssin auettua. Nordean ostohinnaksi tuli alta 10 euroa osakkeelta ja Revenion noin 21 euroa. Tätä kirjoitusta kirjoittaessa Nordean kurssi on 10,62 ja Revenion 22,41.

Tätä vasten ajoitus onnistui ihan kivasti ja tunnen jälleen itseni suureksi sijoittajamestariksi:) No, jos vakavasti puhutaan, niin tällä nousulla ei ole varmasti isossa kuvassa suurta merkitystä kun sijoittamista ajatellaan vuosien tähtäimellä.

Kaikkiaan sijoitin viime viikon maanantaina ja tiistaina reilut 2 000 euroa, mikä on itselleni iso summa. Kaikista sijoituksistani tämä on noin 8-10%.

Seuraan tarkasti sitä kuinka paljon käytän sijoituksiin rahaa kuukausittain pysyäkseni tavoitteessani eli siinä, että sijoitan keskimäärin 704 euroa kuukaudessa.

Viime viikon ostojen jälkeen olen tavoitetta edellä melkein 2 000 euroa. Käytännössä tämä meinaa sitä, että loppuvuoden keskityn ostamaan indeksirahastoja ja muutamia ETF-rahastoja. Osakesijoituksia en todennäköisesti pysty tekemään jo ihan rahanpuutteen takia.

Sinällään olen kuitenkin tyytyväinen viime viikon ostoihin, koska ne kaikki kuuluvat myös uuteen, valmisteilla olevaan sijoitussuunnitelmaani. Nordean osuus salkustani, yli 10%, on aika suuri, mutta jostain syystä luotan tähän yritykseen todella paljon.

Sitä en luonnollisesti tiedä oliko viime viikko poikkeuksellisen hyvä päivä ostoille. Voihan olla, että tämä oli vasta pieni myrsky ennen todellista puhuria, mutta sen näyttää vasta aika.

Tavallaan pelkään, että Kiinan tilanne ja mahdolliset FED:n koronnostot voivat aiheuttaa syksyn kuluessa rajumpiakin heilahteluja. No, tätä on turha murehtia nyt.

Lisäksi minun on hankala uskoa, että esimerkiksi Nordean osto noin 10 euron hinnalla voisi harmittaa ikinä. Todennäköisesti se tarjoaa kuitenkin jo ensi keväänä mukavan yli kuuden prosentin osinkotuoton tulevaisuudesta puhumattakaan.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*