Lisäostos Sampoa kun en muutakaan keksinyt

Alkuvuoden aikana en ole tehnyt yksittäisiä osakesijoituksia. ETF-kuukausisäästämistä olen kuitenkin jatkanut koko ajan samoin kuin indeksirahastojen ja superrahastojen ostamista.

Suurin syy osakeostojen tekemättömyyteen on ollut se perinteinen eli ylimääräisen rahan puute. Rahanpuutteen lisäksi osakkaiden valinta on tuntunut todella hankalalta. Nordeakin on noussut edellisen oston jälkeen jo sen verran, että en enää osta sitä lisää toistaiseksi. Lisäksi Nordean osuus on jo nytkin melkein 14% kaikista omistuksistani.

Olen ollut ymmärtävinäni markkinoista seuraavaa.

  • Suomalaisen perusteollisuuteen en oikein uskalla sijoittaa.
  • Yleisestikin suomalaiset osakkeet ovat jo aika kalliita.
  • Sama ongelma eli kalleus vaivaa USA:n osakkeita.
  • Eurooppalaisissa osakkeissa voisi olla potentiaalia etenkin kuluttajatavarayhtiöiden osalta.

Päätin ensimmäiseksi katselle vähän eurooppalaisten autonvalmistajien tilannetta. Saman päätelmän on valitettavasti tehnyt moni muukin jo ennen minua. Ainakin VW:n, BMW:n ja Daimlerin osakkeiden hinnat ovat nousseet niin paljon lähiaikoina, että en viitsi ostaa niitä. Opelia en edes katsonut, koska sehän ei ole auto.

Harmitti oikeastaan aika paljon kuin näin VW:n kehityksen. Mietin VW:tä jo aikaisemminkin ja muistaakseni sen potentiaalista on ollut kirjoituksia lähiaikoina.

Valitettavasti en tarttunut tähän kuitenkaan ajoissa. Toisaalta mikään ei sano etteikö vieläkin ehtisi, mutta jätän nämä kuitenkin väliin.

Tämän jälkeen päätin kysyä apua Twitterissä huonolla menestyksellä. Ihan niin epätoivoinen / rohkea en ollut, että olisin kysynyt asiaa Kauppalehden keskustelupalstalla. Tämäkin kävi kyllä mielessä.

Sen verran ylimääräinen raha kuitenkin pakotti taskussa, että jotakin oli pakko ostaa. Lisäksi haluan pysyä kiinni sijoitustavoitteessani eli tehdä kuukausittain ostoksia noin 700 eurolla.

Tämän takia päätin tarttua Nordnetin tulevat osinkoaristokraatit –tarjoukseen ja ostin Sampoa reilulla 500 eurolla. Tarjous siis mahdollistaa tiettyjen kotimaisten osakkaiden ostamisen vain yhden euron välityspalkkiolla loppuviikon ajan.

Nyt Sampo muodostaa salkustani kaikkiaan noin 7% osuuden. Tiedän toki Sammon ja Nordean välisen riippuvuuden ja yhteensä nämä yhtiöt muodostavat reilut 20%.

Sitä en todellakaan osaa sanoa onko Sampo jo liian kallis tällä hetkellä. Tämänkin näyttää sitten aika.

Joka tapauksessa sijoitustavoitteeni mukaan minulla pitäisi olla helmikuun lopussa kiinni sijoituksissa 14 080 euroa. Tällä hetkellä näyttäisi, että helmikuun lopussa rahaa on kiinni noin 17 000 euroa. Tällä mittarilla menee siis ihan hyvin. Olen pysynyt tavoitteessani ja tavoitetta olen edellä kohtuullisen tuoton ansiosta.

Menee pahasti itsensä toistamiseksi, mutta jossain vaiheessa minun olisi varmasti viisainta unohtaa osakeostot ja keskittyä indeksirahastoihin. Osakkaiden valinta tuntuu aina turhan vaikealta ja lopulta päädyn vaan ostamaan jotakin. Toisaalta tämäkin voi olla ihan yhtä onnistunut strategia kuin harkitut ja huolella lasketut osakeostot…

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*