Lisäostos Nordean osaketta – kevään 2015 osinko kiinnostaa

Kirjoitin eilen, että mieli tekisi ostaa Nordeaa lisää, mutta valitettavasti tähän ei ollut rahaa. Mietin kuitenkin vielä asiaa ja päätin kaivaa rahaa jostakin. Tämä onnistui jättämällä yhden kuukauden ETF- ja indeksisijoitukset tekemättä ja kaivamalla muutenkin kaikki mahdolliset taskunpohjat.

Ostin siis Nordean osaketta lisää Nordnetin kautta noin 80 kpl. Tällä hetkellä omistan Nordeaa noin 200 kpl keskihinnan ollessa aika lailla 10 euroa. Tällä sijoituksella Nordea on ehdottomasti salkkuni suurin omistus sen osuuden ollessa koko salkusta melkein 15%.

Montaa omistamaani osaketta kohtaan tunnen vähintäänkin lievää epävarmuutta, mutta Nordeaan luotan täysillä. Kovin paljon en voi sanoa ymmärtävinäni sijoittamisesta tai osakkaiden valinnasta, mutta silti ihmettelen miksi Nordeaa saa tällä hetkellä näin halvalla.

Viime vuonna Nordea maksoi osinkoa 0,43 euroa / osake. Tämän vuoden osingon on ennustettu olevan 0,50 – 0,75 euron väliin. Minun omistukseni keskihinnallani se meinaisi vähintään viiden prosentin osinkotuottoa. Lisäksi osakkeen arvo nousee toivottavasti muutenkin kevään kuluessa.

Pidemmälläkin tähtäimellä voisi kuvitella Nordean osingon nousevan tasaisesti jos Wahlroosin puheet esimerkiksi osinkojakosuhteen muuttamisesta toteutuvat.

Nordeallakin on varmasti jonkinlainen Venäjä-riski, mutta sitä ei voi verratakaan esimerkiksi Nokian Renkaiden tilanteeseen. Kauppalehden uutisen perusteella esimerkiksi Nordean lainakannasta vain kaksi prosenttia on Venäjällä.

Tällä hetkellä ainoa asia mikä minua harmittaa Nordean suhteen on se, että en pystynyt ostamaan sitä vähän aikaisemmin hinnan ollessa lähellä yhdeksää euroa.

No, toivottavasti Nordea säilyy salkussani pitkään ja sen arvo ja osinko kasvaa kuvittelemallani tavalla. Näin nykyinenkään keskihinta ei varmasti tunnu pahalta pitkässä juoksussa.

Tähän loppuun täytyy sanoa vielä varotuksen sanaksi, että tämänkään kirjoituksen ei ole tarkoitus toimia sijoitussuosituksena. Tähän mennessä ainoa merkittävä fakta kirjoittajan osakepoiminnan onnistumisesta on miinuksella oleva tuotto osakkeiden osalta ensimmäisen 1,5 vuoden ajalta.

LISÄYS 28.1.2015: Nordea julkaisi tänään tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2014 ja osingoksi ehdotetaan 0,62 euroa / osake. Minun keskihinnalla se tarkoittaa noin 6,2% osinkotuottoa. Kyllä nyt kelpaa:)

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Kommentit

 1. Riitta Schuschnig-Fowler says

  Hei,
  haluaisin tietää, milloin on seuraava osakeanti. Pystyykö sitä ennalta sanomaan?
  Kiitos etukäteen tiedosta.
  Parhain terveisin,
  Riitta Schuschnig-Fowler
  St.-Martin-Straße 5,
  68535 Edingen-Neckarhausen
  Germany

  • Piensijoittaja says

   Terve
   Kauppalehden Osinkokalenterin perusteella Nordean osingon maksupäivä on 30.03.2015.

   Kyseessä on vielä ehdotettu osinko. Tämä kai tarkoittaa sitä, että se odottaa Nordean hallituksen hyväksyntää. Käsittääkseni tämä on selvä asia, mutta en ole tutustunut asiaan sen syvällisemmin näin yleisesti.

 2. T.Kaneli says

  Tervehdys!
  Huomasiko, että tuo Riitta oli kysynyt jotain ihan muuta kuin mihin vastasit? Jollain on nyt puurot ja vellit sekaisin, en kyllä tiedä kenellä 🙂 —

  • Piensijoittaja says

   Kas, kiitos huomiosta! Näin sitä käy kun osinko kiiltelee liikaa silmissä…

   Täytyy kyllä sanoa, että minulla ei ole mitään tietoa mistään osakeanneista jos nyt tarkoitit Riitta nimen omaan osakeantia?

Jätä kommentti

*