Kommentit Nordnetin uudesta mobiilisovelluksesta

Asensin Nordnetin uudistetun mobiilisovelluksen Windows-puhelimilleni. Päätin kirjoittaa lyhyesti omia kokemuksiani ja mielipiteitä sovelluksesta.

Nordnet tiivistää sovelluksen ominaisuudet seuraavasti

  • Luo yksilöllinen aloitussivu
  • Käy kauppaa arvopapereilla
  • Seuraa sijoituksiasi
  • Katsele toimeksiantojasi ja salkkusi tapahtumia
  • Lue uusimmat talousuutiset
  • Katso valuuttakurssit

Sovelluksiin panostamista yleisesti Nordnet perustelee sillä, että nykyään yhä useampi arvopaperikauppa tehdään mobiililaitteella. Lisäksi Nordnetin sivustojen vierailijoista 18% käytti sivustoa mobiililaitteella ja 13% tabletilla. En tiedä vastaavien toimijoiden lukuja yleensä, mutta omasta mielestäni mobiililaitteiden osuus kuulostaa yllättävän pieneltä.

Joka tapauksessa Nordnetin perusteet mobiilisovelluksiin panostamiselta kuulostavat järkeviltä.

Itse asensin sovelluksen hetki sitten. Ensimmäinen vaikutelma on, että sovellus on hiukan raskaan oloinen. Lisäksi sovellus kaatui kaksi kertaa käyttäessäni sitä. Kaatumisen yhteydessä jouduin myös uloskirjatuksi sovelluksesta. Muistaakseni Windowsin sovelluskaupastakin saa tietoa oman sovelluksen kaatuiluista, joten Nordnetilla on toivottavasti tietoa kuinka hyvin tai huonosti sovellus toimii.

Omien kokemusteni perusteella voisin joka tapauksessa sanoa, että kyseessä on siis melko tyypillisen oloinen Windows-sovellus. Vähän raskas ja välillä myös epävakaa.

Näin yleisesti täytyy myöntää, että en kuulu suoraan tämän sovelluksen kohderyhmään. Käytän jostain syystä mielelläni ihan tietokonetta kaikkeen ”vakavampaan” toimintaan, vaikka selaankin nettiä toki myös kännykällä. Lisäksi haluaisin periaatteessa uskoa Warren Buffetin sanontaan, jonka mukaan hän pystyisi toimimaan markkinoilla myös autiolta saarelta, johon tulisi sanomalehti kerran kuukaudessa.

Tällä tarkoitan siis sitä, että yritän pidättäytyä seuraamasta kursseja koko ajan. Monia tyhmyyksiä olen jo ehtinyt tehdä lyhyen sijoittajaurani aikana, mutta päiväkauppaan en ole (vielä) sekaantunut.

Tähän asti olen käyttänyt OP:n mobiilipankkisovellusta myös osakkaiden arvon kehittymisen seuraamiseen silloin kun olen halunnut vilkaista kurssien kehittymistä päivän aikana. Päivittäin en ole tätä käyttänyt, mutta olen kuitenkin seurannut esimerkiksi tulosjulkistusten jälkeistä rallia myös sovelluksen kautta.

Kurssien seurantaan Nordnetin sovellus tuo itselleni paljon lisää. Tällä tavalla pystyn seuraamaan kaikkien sijoitusteni eli myös ETF:ien, superrahastojen ja ulkomaalaisten osakkeiden tilannetta. Tämä ei ole ollut mahdollista OP:n sovelluksella.

Oman salkun tai salkkujen sisällön seuraaminen onnistuu helpoiten kirjautumalla sovellukseen omilla Nordnetin tunnuksilla ja klikkaamalla Omassa salkussa osakkaiden ja rahastojen vieressä olevaa plus-merkkiä. Näin sovellus kysyy mihin etusivulla olevaan osioon nämä haluaa lisätä vai halutaanko näille luoda oma osio. Itse lisäsin oman salkkuni sisällön omaan osioon.

Pieni mukava yksityiskohta olisi jos oman salkun sisällön pystyisi järjestämään nousuprosentin perusteella.

Pienenä outoutena pidin sitä, että sovelluksen asetusten takaa löytyy käsittääkseni vain kielivalinta. Itse klikkasin Asetukset-valintaa ja jäin odottamaan mitä asetuksia täältä voi muuttaa. Esiin tuli kuitenkin vain kielen valinnan mahdollisuus. Jos tänne ei ole tarkoitus tuoda muita asetuksia, voisi valinnan nimetä loogisemmin Kielivalinnaksi tms.

Näin yhteenvetona voisin sanoa, että itselleni suurin hyöty sovelluksesta on kaikkien salkkuni sijoitusten seuraamismahdollisuus. Kaupat teen jatkossakin luultavasti tietokoneella, ellei nyt joskus reissussa iske ihan pakottava ostovimma. Tällöinkin minulla on kuitenkin luultavasti kannettava mukana. No, monelle muulle kaupankäynti on varmasti arvokas osa sovellusta.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Jätä kommentti

*