Case Nokian Renkaat – miten meni niin kuin omasta mielestä?

Ostin viime ja tämän vuoden aikana Nokian Renkaita kolmeen eri otteeseen (1, 2, 3).

Säätäessäni jälleen kerran uutta sijoitussuunnitelmaa päätin, että Nokian Renkaat eivät kuulu enää sijoitussuunnitelmaani. Tämän takia myin osakkeeni pois reilu viikko sitten, kun Nokian Renkaiden arvostus nousi suunnilleen keskiostohinnan tasolle. Kaikkiaan jäin Nokian Renkaiden omistuksessa käytännössä nollille, kun huomioin osingot mukaan.

Myynnistä saaduilla rahoilla ostin Nordeaa ja eri indeksirahastoja.

No, viime perjantain osavuosikatsauksen jälkeen Nokian Renkaiden osake nousi sitten mukavat 16 prosenttia. Omilla omistuksillani tämä tarkoitti sitä, että hävisin tyhmästi ajoitetussa myynnissä noin 400 euroa.

Mistään isosta asiasta tässä ei ole kyse. Lisäksi on mahdollista, että Nordeaan ja indeksirahastoihinkin sijoittamani rahat voivat tulevaisuudessa tuottaa ihan mukavasti.

Silti teki mieli ruoskia itseäni tämän kirjoituksen verran.

Mitä siis lukijat voivat oppia tästä?

Ensimmäiseksi kannattaa muistaa sivupalkissakin oleva lause:

Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia eikä kirjoittajalla olisi minkäänlaista ammattitaitoa tämmöisten antamiseen.

Toisekseen tästäkin voi oppia sen, että yleensä osakkeita ei kannata myydä lyhyen omistuksen jälkeen. Tämän sijaan osakkeet kannattaa ostaa aina sillä ajatuksella, että omistus on pysyvää.

No, nyt koen nykyisten omistusten kanssa tilanteen hallituksi, enkä tulee enää tekemään tyhmiä myyntejä.

Kommentit

  1. Helpoimmalla pääsee, kun keksii jotain muuta tekemistä ja “unohtaa” osakkeet. Ei tule turhaa säädetty liikaa. Välillä jotain ostaa lisää. Itsekin joskus tyhmiin ajattelemattomiin myyntiliikkeisiin sortunut, kun on liikaa aikaa ajatella osakemarkkinoita.

    • Piensijoittaja says

      Terve
      On totta että varmaan itsellenikin olisi helpoin unohtaa osakkeet ja keskittyä indeksirahastoihin. Toisaalta taas on niistä jotain iloakin kuten esimerkiksi Revenion yli 80% tuotto tai Nokian yli 50% tuotto:)

Jätä kommentti

*